Χρηματιστήριο: Εκτόξευση μετά τη δήλωση της ΕΚΤ για αύξηση του ορίου στα έντοκα! - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Εκτόξευση μετά τη δήλωση της ΕΚΤ για αύξηση του ορίου στα έντοκα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σημαντικές απώλειες άνοιξε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο προϊόντος του χρόνου η εικόνα άρχισε να βελτιώνεται.

Συγκεκριμένα, στις 10:42 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε σε ποσοστό -1,45%, ευρισκόμενος στις 786,38 μονάδες, ενώ η πτώση έφτασε κάποια στιγμή μέχρι και το -1,80%.

Κάτι απολύτως λογικό, καθώς «βγήκαν» κάποιες ρευστοποιήσεις μετά την άνοδο που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες (με εξαίρεση τη χθεσινή συνεδρίαση και την πτώση του 1%), αλλά και μετά τη χθεσινή υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody's.

Ωστόσο, ακριβώς όπως χθες η Moody's συνετέλεσε στην πτώση του Δείκτη, έτσι σήμερα η ίδια τον... ώθησε (και αυτή) ψηλότερα. Ο λόγος; Η σημερινή ανάλυσή της που προβλέπει ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.

Γύρω στη 1 ο Δείκτης ενισχυόταν σε ποσοστό +0,46%, για αρκετή ώρα μετά «πελαγοδρομούσε» ανάμεσα σε αρνητικό και θετικό πρόσημο, ωστόσο γύρω στις 4 μ.μ. η άνοδος επιταχύνθηκε... απότομα με μαζικές αγορές και πλέον (16:38) το Χρηματιστήριο ενισχύεται σε ποσοστό 2,17%, στις 815,30 μονάδες!

Η πραγματικά εντυπωσιακή αυτή άνοδος του Δείκτη, σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλεται σε δήλωση του Μπενουά Κερέ, μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ότι «είναι πιθανή η αύξηση του ορίου στα έντοκα εφόσον η συμφωνία είναι κοντά»!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ