Στους 23 οι νεκροί από τον τυφώνα Νεσάτ - iefimerida.gr

Στους 23 οι νεκροί από τον τυφώνα Νεσάτ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο απολογισμός των νεκρών από τον τυφώνα Νεσάτ στις Φιλιππίνες αυξήθηκε στους 23 σήμερα, καθώς οι αρχές έχουν αρχίσει προσπάθειες να καθαρίσουν τα συντρίμμια από τις καταστροφές που έχουν προκληθεί.

Τα περισσότερα θύματα καταπλακώθηκαν από δέντρα, κτίσματα ή άλλες κατασκευές και συντρίμμια, ενώ χθες ένα κορίτσι 2 ετών και η γιαγιά του θάφτηκαν από μια κατολίσθηση στη βόρεια επαρχία Ιφούγκαο.

Παράλληλα, τουλάχιστον 35 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ψαράδες, αγνοούνται, ενώ στα κέντρα υποδοχής πλημμυροπαθών βρίσκονταν 48.000 άνθρωποι.

Ο Νεσάτ έπληξε τις βορειοανατολικές Φιλιππίνες χθες με ανέμους ταχύτητας 140 χλμ.-170 χλμ. την ώρα. Είχε διάμετρο 600 χιλιομέτρων. Σχεδόν 53.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, στέγες καταστράφηκαν, πυλώνες του δικτύου ηλεκτροδότησης και του δικτύου τηλεπικοινωνιών ανατράπηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν ενώ εκατοντάδες σπίτια και άλλα κτίρια υπέστησαν ζημιές, όπως και καλλιέργειες.

Το υπουργείο Γεωργίας εκτίμησε ότι οι ζημιές σε καλλιέργειες, κυρίως ορυζώνες, ανέρχονται σε σχεδόν 12 εκατομμύρια ευρώ. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανέφερε ότι οι ζημιές σε υποδομές ανέρχονται σε περίπου 1,2 εκατ. ευρώ. Η Κεντρική Τράπεζα ανέφερε ότι οι ζημιές στις καλλιέργειες και στην διανομή που προκάλεσε ο τυφώνας ενδέχεται να προκαλέσουν αυξήσεις τιμών προσωρινά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ