Θεοδωράκης: Να αποφασίσει ο Τσίπρας αν θέλει συμπόρευση με την Ευρώπη - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Να αποφασίσει ο Τσίπρας αν θέλει συμπόρευση με την Ευρώπη

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη του στη καταλανική «La Vanguardia», κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαλέξει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει: μαζί με τους Ευρωπαίους ή με τα παρωχημένα μυαλά.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να επιλέξει εάν θέλει να συμπορευθεί με την Ευρώπη ή με τα παρωχημένα μυαλά της κυβέρνησής του. Δε μπορεί να ικανοποιήσει ταυτόχρονα και τους δύο. Ελπίζω να αποφασίσει να συμπορευθεί με την Ευρώπη και τη λογική, γιατί η άλλη οδός-η αντιευρωπαϊκή οδός-την οποία κάποιοι από το κόμμα του προτείνουν, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας», τόνισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε λανθασμένο τον τρόπο που επέλεξε ο πρωθυπουργός να ακολουθήσει στη διαπραγμάτευση, υπογραμμίζοντας πως προτίμησε μια συνεχή συζήτηση.

«Αντί να πάει στην Ευρώπη με μια λίστα μεταρρυθμίσεων- όπως προτείναμε- επέλεξε μια συνεχή πολιτική συζήτηση. Στο ένα Eurogroup μετά το άλλο, έχουν διεξαχθεί μόνο πολιτικές συζητήσεις και όχι τεχνικές επί συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων “σημειώνει και προσθέτει: “Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι πρέπει να τρέξουμε, ότι δεν έχουμε χρόνο. Θέλεις να πας στη Μαδρίτη και δεν πας με αεροπλάνο ή τρένο, αλλά επιλέγεις τα βουνά και επιπλέον λες στον κόσμο ότι αυτός είναι ο πιο σύντομος δρόμος. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο», ανέφερε.

Θεοδωράκης: Να αποφασίσει ο Τσίπρας αν θέλει συμπόρευση με την Ευρώπη | iefimerida.gr 0

Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους που δεν συμμετείχε στην κυβέρνηση, παρά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να δοθεί στο κόμμα του υπουργείο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως πρώτα έγινε πρόταση στους ΑΝΕΛ και μετά στο Ποτάμι, τονίζοντας πως «ποτέ δεν θα καθόμασταν μαζί με τους αντιδραστικούς και τους αντιευρωπαϊστές».

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Ο Τσίπρας αποφάσισε να υποχωρήσει στους κομμουνιστές του κόμματός του και να συμμαχήσει με τη λαϊκιστική άκρα δεξιά του Καμμένου, ο οποίος ήταν υπουργός της Νέας Δημοκρατίας. Και μετά μας κάλεσε να ενωθούμε. Αλλά έχουμε ηθικές και αισθητικές αρχές. Ποτέ δεν θα καθόμασταν μαζί με τους αντιδραστικούς και τους αντιευρωπαϊστές. Και πολλοί ψηφοφόροι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ντρέπονται. Σε μια συνέντευξή του ο ίδιος ο Βαρουφάκης ήταν σαφής: ότι έπρεπε να διαπραγματευτούν μαζί μου και ότι τον Καμμένο, αντίθετα, τον ενδιέφερε μόνο ένα υπουργείο».

Ερωτηθείς για το εάν βλέπει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης εξέφρασε τους φόβους του.

«Το φοβάμαι. Ο Τσίπρας δεν το θέλει. Ξέρει ότι το να είναι πρωθυπουργός μια χώρας σε χρεωκοπία δεν έχει καμιά αξία. Αλλά όλους τους μήνες που πέρασε ζητώντας εκλογές, δεν προετοιμαζόταν για την στιγμή που θα ερχόταν στην εξουσία. Τίποτε από αυτά που κάνει δεν μας δείχνει ότι έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο», ανέφερε.

Οσον αφορά τον παραμερισμό του Γιάνη Βαρουφάκη από την διαπραγμάτευση ανέφερε πως «η απόφαση εναπόκειται στον Τσίπρα. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι πρέπει να τρέξουμε, ότι δεν έχουμε χρόνο. Θέλεις να πας στη Μαδρίτη και δεν πας με αεροπλάνο ή τραίνο, αλλά επιλέγεις τα βουνά και επιπλέον λες στον κόσμο ότι αυτός είναι ο πιο σύντομος δρόμος. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ