Τί σχέση μπορεί να έχουν τα κατσίκια με τον καρκίνο του πνεύμονα; - iefimerida.gr

Τί σχέση μπορεί να έχουν τα κατσίκια με τον καρκίνο του πνεύμονα;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα γαλλική μελέτη συσχετίζει ιογενή λοίμωξη που εμφανίζεται στα κατσίκια με την ανάπτυξη σοβαρής μορφής καρκίνου του πνεύμονα, προκαλώντας ανησυχία σε χιλιάδες κτηνοτρόφους που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τα συγκεκριμένα ζώα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 176 εθελοντές, ιογενής λοίμωξη που προκαλεί την ανάπτυξη όγκων στους πνεύμονες των αιγοπροβάτων φέρεται να συνδέεται με το πνευμονικού τύπου αδενοκαρκίνωμα, όγκο που αναπτύσσεται στην περιφέρεια των πνευμόνων.

Η έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που έρχονταν σε καθημερινή και πολύωρη επαφή με κατσίκια είχαν πέντε φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν αδενοκαρκίνωμα πνευμονικού τύπου, συγκριτικά με άλλους μορφές καρκίνου του πνεύμονα. Μάλιστα, το αδενοκαρκίνωμα πνευμονικού τύπου έδειχνε μεγαλύτερη συσχέτιση με τις γυναίκες και τους μη καπνιστές ή εκείνους που ουδέποτε εμφάνισαν κάποιας μορφής καρκίνου.

Σύμφωνα πάντως με τους επιστήμονες, το θέμα χρίζει περαιτέρω έρευνας, καθώς, εκτός των άλλων, η συγκεκριμένη μελέτη έγινε μέσω ερωτηματολογίων και όχι άμεσης βιολογικής συσχέτισης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ