Μοσχαράκι με μελιτζάνες - iefimerida.gr

Μοσχαράκι με μελιτζάνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνοδεύεται από ξινούτσικο πρόβειο γιαούρτι.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (από σπάλα)
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • Μισό φλυτζι λευκό ποιοτικό κρασί
  • Μισή κουταλίτσα ζάχαρη
  • Φρέσκος μαϊντανός
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κάνουμε μια κλασική συνταγή για κοκκινιστό κρέας
  • Πλένουμε καλά και κόβουμε το κρέας σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας, σκέτο
  • Τότε ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Ροδίζουμε για 5 λεπτά
  • Σβήνουμε με το κρασί
  • Προσθέτουμε ντομάτες ψιλοκομμένες (ή στο μούλτι), ζάχαρη
  • Τώρα μετακομίζουμε όλα αυτά σε χύτρα
  • Βάζουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε 40 λεπτά να βράσει και να ευωδιάσει
  • Στο μεταξύ κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια
  • Τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, καλά
  • Οταν βράσει το κρέας, προσθέτουμε τις μελιτζάνες
  • Αλάτι και πιπέρι στο φαγητό
  • Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ακόμη
  • Σερβίρουμε ρίχνοντας λίγο μαϊντανό από πάνω
  • Συνοδεύουμε το πιάτο με πρόβειο, γνήσιο γιαούρτι
Μοσχαράκι με μελιτζάνες | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μοσχαράκι μελιτζάνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ