Δεν θα κατατεθούν στο Brussels Group οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς που βρίσκονται μέσα στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση.
Αυτή η καθυστέρηση θεωρήθηκε ως εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, γεγονός που έγινε αμέσως αισθητό και στο ελληνικό Χρηματιστήριο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει και χρονοδιάγραμμα ούτε για το πότε θα πάει το σχέδιο νόμου στη Βουλή.
Και αυτό γιατί πιθανόν η κυβέρνηση θέλει να αφήσει το πολυνομοσχέδιο ανοιχτό, καθώς η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ως θετικό στοιχείο, πάντως, η ελληνική πλευρά εκτιμά το γεγονός ότι οι προτάσεις της Αθήνας θα έχουν νομική μορφή.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα πρέπει η διαπραγμάτευση να τρέξει για να προλάβουμε κάποιες ημερομηνίες, ο ανώτατος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ απάντησε πως «όλοι έχουν στο μυαλό τους κάποιες προκαθορισμένες ημερομηνίες», ενώ ερωτώμενος για το τι θα γίνει αν ο Μάριο Ντράγκι κουρέψει και άλλο τα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών, είπε πως η ελληνική πλευρά έχει σχέδιο, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν θέλει να αποκαλύψει.
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι το υπουργικό συμβούλιο που αναμένεται να εγκρίνει αύριο το απόγευμα το πολυνομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Μαξίμου: Είμαστε αισιόδοξοι για αμοιβαία επωφελή συμφωνία
Την αισιοδοξία τους για την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας διατυπώνουν κύκλοι της κυβέρνησης, με τις διαβουλεύσεις Αθήνας - Βρυξελλών να εντείνονται ολοένα και περισσότερο.
Στις 3.30 μ.μ. αρχίζει η συνεδρίαση του Euro Working Group στις Βρυξέλλες, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο επικεφαλής του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης.
Όπως σημειώνουν πηγές, αύριο το πρωί ξεκινούν και οι συνεδριάσεις του Brussels Group όπου θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση.
Σκοπός των διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα είναι η επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι αυτό θα επιτευχθεί σύντομα.
Το Brussels Group συνεδριάζει με νέα σύνθεση
Με στόχο την άρση του αδιεξόδου συνεδριάζει στη βελγική πρωτεύουσα η «Ομάδα των Βρυξελλών», στα μέλη της οποίας έχουν δοθεί σαφείς εντολές ώστε να επικεντρωθούν στα σημεία-αγκάθια και να μελετήσουν κωδικό προς κωδικό όλα τα πιθανά αντίμετρα για την εξεύρεση λύσης.
Από την ελληνική πλευρά, η σύνθεση του Brussels Group είναι ανανεωμένη και μετέχουν: Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο ειδικός σύμβουλος και δεξί χέρι του Γιάννη Δραγασάκη, Δημήτρης Λιάκος, ενώ καλά ενημερωμένες πηγές λένε με νόημα πως «αγνοείται» η τύχη της κυρίας Έλενας Παναρίτη.