Bloomberg: Δείγμα ανάκαμψης - Οι τράπεζες της ευρωζώνης αρχίζουν να δανείζουν ξανά ιδιώτες [πίνακας] - iefimerida.gr

Bloomberg: Δείγμα ανάκαμψης - Οι τράπεζες της ευρωζώνης αρχίζουν να δανείζουν ξανά ιδιώτες [πίνακας]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά από το 2012 αυξήθηκε ο δείκτης δανεισμού των τραπεζικών ιδρυμάτων της ευρωζώνης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Οπως σχολιάζει το Bloomberg είναι ένα σημάδι ότι η νομισματική τόνωση μπαίνει επιτέλους στην πραγματική οικονομία.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι ο τραπεζικός δανεισμός αυξήθηκε τον Μάρτιο κατά 0,1% σε σχέση με πέρσι. Πρόκειται για την πρώτη θετική ένδειξη από τον Μάιο του 2012, οπότε η παροχή δανείων είχε αυξηθεί κατά 0,2%.

Bloomberg: Δείγμα ανάκαμψης - Οι τράπεζες της ευρωζώνης αρχίζουν να δανείζουν ξανά ιδιώτες  [πίνακας] | iefimerida.gr 0

Η ΕΚΤ έχει χρησιμοποιήσει μια σειρά μη συμβατικών εργαλείων που ενθαρρύνουν τη ροή των πιστώσεων, με στόχο την ενίσχυση της υποτονικής οικονομικής ανάκαμψης της ευρωζώνης. Η τριμηνιαία έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα, έδειξε ότι τα μέτρα αυτά παρακίνησαν την παροχή δανεισμού, έστω και αν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αισθάνονται το τσίμπημα των πιο σφιχτών περιθωρίων.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Benoit Coeuré σχολίασε: «Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για την ανάκαμψη της ζώνης του ευρώ το 2015 και το 2016».

Η ΕΚΤ υποστηρίζει ότι η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης θα ανέλθει σε 1,5% φέτος και αναμένεται να σκαρφαλώσει στο 2,1% μέχρι το 2017 – μια άνοδο που δεν έχει δει από την αρχή της κρίσης το 2007. Ο Ντράγκι έχει προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις ότι πρέπει να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μετατρέψουν την κυκλική ανάκαμψη σε δομική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ