«Φορολογήστε με κύριε Πρόεδρε» - iefimerida.gr

«Φορολογήστε με κύριε Πρόεδρε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ζήτημα της φορολόγησης των ανωτάτων εισοδημάτων, μετά τον Γούορεν Μπάφετ, βρήκε ακόμα ένα υπέρμαχο, τον εκατομμυριούχο πλέον 59ο υπάλληλο της Google, Ντάγκ Εντουαρντς. Τη Δευτέρα σε μια συνάντηση στο Mountain View της Καλιφόρνια, ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δεχόταν ερωτήσεις από το κοινό όταν ένα φαινομενικά άγνωστο μέλος του ακροατηρίου ζήτησε να κάνει μια ερώτηση. Αυτό που ακολούθησε ήταν εκπληκτικό.

«Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Δεν εργάζομαι, καθώς ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να ζήσω στη Silicon Valley και να δουλέψω σε ένα μικρό startup εδώ πιο κάτω το οποίο πήγε πολύ καλά. Έτσι είμαι άνεργος από επιλογή. Η ερώτηση μου είναι: Μπορείτε σας παρακαλώ να μου αυξήσετε τη φορολόγηση;»

Το κοινό ξέσπασε σε γέλια.

Ο κύριος αυτός- στη συνέχεια παρουσιάστηκε ως Εντουαρντς- συνέχισε απαριθμώντας ενδεικτικά μια σειρά από πράγματα τα οποία λειτουργούν χάρη στη φορολόγηση και τα οποία είναι κεντρικά για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας: «Θα επιθυμούσα η χώρα να συνεχίσει να επενδύει σε πράγματα όπως τις υποτροφίες της Pell καθώς και τα προγράμματα επιμόρφωσης που επέτρεψαν σε μένα να φτάσω εδώ που είμαι.»

Συνεχίζοντας, ο Εντουαρντς άσκησε κριτική στην συνέχιση της πολιτικής της χαμηλής φορολόγησης «με στενοχωρεί να βλέπω το Κογκρέσο να μην υποστηρίζει τη λήξη των φοροαπαλλαγών η οποία ευνόησε πολλούς από μας για τόσο πολύ. Αυτό πρέπει να αλλάξει και πιστεύω ότι θα επιμείνετε σε αυτό».

Στη συνέχεια η συζήτηση «άναψε» με τον πρόεδρο Ομπάμα να ρωτά τον Εντουαρντς: «ποιο είναι αυτό το startup; Θα μου δώσεις ένα μικρό στοιχείο;»

«Είναι μια μηχανή αναζήτησης» απάντησε ο Εντουαρντς.

«Πήγε πολύ καλά ε;» του ανταπάντησε χαμογελώντας ο Ομπάμα.

Δεν είναι σαφές αν ο Ομπάμα γνώριζε την ταυτότητα του ανώνυμου υποστηρικτή του. Μία ώρα μετά την εκδήλωση, οι δημοσιογράφοι κατονόμασαν τον «άγνωστο» κύριο Εντουαρντς, ο οποίος ήταν ο πρώτος διευθυντής της Google στους τομείς του consumer marketing και του brand management. Τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Αισθάνομαι τυχερός: οι εξομολογήσεις του 59ου υπαλλήλου της Google» κυκλοφόρησαν πριν μερικούς μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ