Reuters: Ο χαμηλών τόνων Τσακαλώτος είναι πιο συμπαθής από τον Βαρουφάκη - iefimerida.gr

Reuters: Ο χαμηλών τόνων Τσακαλώτος είναι πιο συμπαθής από τον Βαρουφάκη

SOOC/ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την «αλλαγή φρουράς» της ομάδας διαπραγμάτευσης σχολιάζει το Reuters, τονίζοντας ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτηρίζεται πιο συμπαθής από τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πιο συμπαθής στους εταίρους, λόγω των χαμηλών τόνων του σε σχέση με τον υπουργό Οικονομικών.

Υπογραμμίζει, ακόμη, ότι η αναδιάρθρωση της ομάδας είναι αποτέλεσμα της σκληρής κριτικής που δέχθηκε «για την απόδοσή του στη Ρίγα», κατά τη διάρκεια του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών.

Η Αθήνα, συμπληρώνει το πρακτορείο, βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στη χρεοκοπία και αναζητεί συμφωνία με τους «έξαλλους μαζί της» πιστωτές, ώστε να μη μείνει χωρίς χρήματα για την αποπληρωμή υποχρεώσεών της τον Μάιο.

Το Reuters χαρακτηρίζει, τέλος, σημάδι υποβάθμισης του ρόλου του κ. Βαρουφάκη ότι ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Θεοχαράκης, ανέλαβε να εκπονήσει σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ως βάση για τη συμφωνία με τους δανειστές τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ