Βούτσης-Κατρούγκαλος: Πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των αδικιών το ν/σ για τις επαναπροσλήψεις - iefimerida.gr

Βούτσης-Κατρούγκαλος: Πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των αδικιών το ν/σ για τις επαναπροσλήψεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πρώτη ένδειξη γραφής της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των αδικιών χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση ο Νίκος Βούτσης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, στη συνάντηση που είχαν σήμερα με εκπροσώπους του Τύπου και ενόψει της ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου στη Βουλή, το αργότερο στις 5 Μαΐου, χαρακτήρισαν το γνωστό για την επαναπρόσληψη των 3.900 απολυμένων υπαλλήλων νομοσχέδιο, μία πρώτη ένδειξη γραφής της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των αδικιών που προκάλεσε η «αντιμεταρρύθμιση του μνημονίου» και το «πελατειακό κράτος» των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι με τη συμπαράσταση του λαού θα υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας και ταυτόχρονα εμφανίσθηκε αισιόδοξος, όπως και ο κ. Κατρούγκαλος, για μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, δεν θα μπορούσαν να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες του παρελθόντος, αλλά και οι δυο ομιλητές δεσμεύθηκαν ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση των αδικιών με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στο μέλλον.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «μια κυβέρνηση μικρής, πεπερασμένης, υπό κηδεμονία δράσης και αυτό είναι ένα μήνυμα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό», ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε: «Αν δεν προκύψει πρόδηλη διάσταση με το λαϊκό αίσθημα, είναι σαφές να προσπαθήσουμε τις πολιτικές μας να τις ξετυλίξουμε στη διάρκεια αυτής της συνταγματικής διορίας».

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια έντιμη συμφωνία τώρα, αλλά και μία ακόμα πιο έντιμη το καλοκαίρι, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ