Ερχεται από τη Λορένη της Γαλλίας και είναι πεντανόστιμη.
Δεν μπορώ να πω ότι είναι διαιτητικό πιάτο, αλλά σε μικρές ποσότητες είναι ένα υπέροχο φαγητό και πολύ καλός μεζές.
Υλικά
- Ζύμη έτοιμη για αλμυρές πίτες
- 200 γραμμάρια μπέικον καλής ποιότητας
- 150 γραμμάρια τυρί Εμμενταλ τριμμένο
- Ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος 20 cl
- 100 ml γάλα φρέσκο
- 3 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε το φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς
- Τοποθετήστε την ζύμη σε ένα ταψάκι μικρό
- Τσιμπήστε την με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει
- Ψήστε τη ζύμη για 15 λεπτά
- Στο μεταξύ, κόψτε το μπέικον σε μικρά κομμάτια
- Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα 3 αυγά.
- Βάλτε πιπέρι
- Προσθέστε το μπέικον και το τριμμένο τυρί
- Βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο και ρίξτε το μείγμα
- Προσέξτε να πάει το μπέικον και το τυρί ομοιόμορφα παντού
- Ψήστε για 30 λεπτά
- Η Κις Λορέν θα φουσκώσει και θα γίνει πανέμορφη
- Ξαναζεσταίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο