Μέρκελ: Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Μέρκελ: Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις

 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις ήταν το μήνυμα που έστειλε η Ανγκελα Μέρκελ λίγες ώρες μετά το Eurogroup στη Ρίγα, όπου δεν υπήρξε λύση για το ελληνικό ζήτημα.

Η γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι «θα ήταν καλό για την Ελλάδα να υπάρξει άμεσα μια συμφωνία αλλά θα πρέπει να προχωρήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Οπως είπε μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση εν όψει τοπικών εκλογών στη Βρέμη τον επόμενο μήνα, «όλες οι πλευρές εργάζονται για μια λύση προς την Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Από την πλευρά μας, θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ».

Η Ανγκελα Μέρκελ έδειξε με σαφήνεια ότι μια από τις μεταρρυθμίσεις είναι εκ των ων ουκ άνευ: «Κάποια πράγματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις είναι απαραίτητα» τόνισε, εξηγώντας την πίεση που ασκούν οι εταίροι. Κάλεσε δε την Αθήνα αν θέλει την οικονομική βοήθεια, να δεσμευτεί σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ