Βέμπερ: Η Ελλάδα είναι απομονωμένη -Υπάρχουν σοβαρές συζητήσεις για Grexit - iefimerida.gr

Βέμπερ: Η Ελλάδα είναι απομονωμένη -Υπάρχουν σοβαρές συζητήσεις για Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συζητήσεις σχετικά με το Grexit έχουν ενταθεί, δήλωσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οταν τού ζητήθηκε να κάνει εκτίμηση σχετικά με το ότι πολλοί θεωρούν το "Grexit" ως ρεαλιστική επιλογή, ο Γερμανός ευρωβουλευτής δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard: "Θα έλεγα ότι αυτή η εκτίμηση δυστυχώς είναι ορθή...Σήμερα υπάρχουν περισσότερες σοβαρές συζητήσεις για μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη".

Η Ελλάδα θα λάβει οικονομική βοήθεια μόνο εάν κάνει μόνη της μία προσπάθεια, είπε προσθέτοντας ότι η Γερμανία δεν είναι σε καμία περίπτωση απομονωμένη εξαιτίας της αυστηρής της στάσης ως προς το θέμα.

"Σήμερα αυτό που ισχύει είναι ότι ολόκληρη η ευρωζώνη έχει στραφεί κατά της Ελλάδας. Δεν είναι η Γερμανία απομονωμένη...η Ελλάδα είναι απομονωμένη", είπε και επανέλαβε τις επικρίσεις για το γεγονός ότι ο αριστερός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεργάζεται με την άκρα δεξιά στην Αθήνα.

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Βέμπερ

Να καταδικάσει τις δηλώσεις Βέμπερ περί Grexit, καλεί τη ΝΔ και τον Αντ. Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι δηλώσεις του κ. Βέμπερ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, περί Grexit δείχνουν το ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι εχθρικές προς την Ελλάδα» αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα καταδικάσουν η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς τις δηλώσεις αυτές των συμμάχων τους ή θα επιμείνουν στην ίδια γραμμή υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης και των συμφερόντων του ελληνικού λαού;» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαράδεκτος ο κ. Βέμπερ σχολιάζουν οι ΑΝΕΛ

«Ξαναχτύπησε για άλλη μία φορά σε βάρος της Ελλάδας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ή αλλιώς, Ε.Λ.Κ.) Μάνφρεντ Βέμπερ, γνωστός για τα εχθρικά αισθήματά του απέναντι στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και στη σημερινή κυβέρνηση.

Ο κ. Βέμπερ που από την πρώτη κιόλας στιγμή ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο να καταδικάσει μέσω ψηφίσματος το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, επαναφέρει με τον γνωστό απαράδεκτο και άθλιο τρόπο τα σενάρια περί Grexit και απομόνωσης της Πατρίδας μας. Προφανής ο στόχος του: να υπονομεύσει και να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο το τι λέει ο απαράδεκτος κύριος Βέμπερ του Ε.Λ.Κ. Είναι, κυρίως, ότι αποφεύγει να τον αποδοκιμάσει ευθέως η ηγεσία της Ν.Δ., του κόμματος, δηλαδή, που ανήκει στις τάξεις του Ε.Λ.Κ.

Η ΝΔ του κ. Σαμαρά είναι αυτή άλλωστε που είχε υιοθετήσει την προ δύο μηνών απαράδεκτη ανακοίνωση του Ε.Λ.Κ. σε βάρος της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάνφρεντ Βέμπερ grexit Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ