Κουβέλης διαψεύδει Σαμαρά: Ουδέποτε μου πρότεινε να κατέβω για Πρόεδρος - iefimerida.gr

Κουβέλης διαψεύδει Σαμαρά: Ουδέποτε μου πρότεινε να κατέβω για Πρόεδρος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Φώτης Κουβέλης έσπευσε να τον διαψεύσει.

Συγκεκριμένα, στις χθεσινοβραδινές αιτιάσεις του προέδρου της ΝΔ στο Mega πως η Τρόικα και ο Φώτης Κουβέλης που δεν δέχθηκε να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε την Πέμπτη από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι ουδέποτε δέχθηκε τηλεφώνημα για το θέμα από τον Αντώνη Σαμαρά ή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που τότε ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Το μόνο που είπε ο κ. Κουβέλης ήταν πως «είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημήτρη Σταμάτη, αλλά δεν συζητήσαμε κάτι συγκεκριμένο».

«Δεν δέχθηκε. Αν είχε δεχθεί, υπολειπόταν δυο-τρεις ψήφοι εκτός από εκείνες του κόμματός του, θα είχε εκλεγεί και σήμερα θα είμαστε έξω από το Μνημόνιο» ήταν η δήλωση του κ. Σαμαρά το βράδυ της τρίτης στην εκπομπή Online με την Ολγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο οποίος υποστήριξε ταυτόχρονα ότι την προηγούμενη ημέρα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Δήμα, είχε πάει ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ως απεσταλμένος του στον κ. Κουβέλη, ο οποίος αρνήθηκε.
Για το θέμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραδέχθηκε ότι υπήρξε συνάντηση με τον τότε υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, αλλά διευκρίνισε πως το συγκεκριμένο θέμα δεν συζητήθηκε.

Ωστόσο, ακόμα κι αν δεχόταν την πρόταση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, θα την αρνιόταν, καθώς, όπως είπε, υπήρχε απόφαση του συνεδρίου του κόμματος να μην ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να μην συνεχιστεί η συγκεκριμένη πολιτική. «Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του κ. Σαμαρά να δικαιολογήσει τη δική του πολιτική. Επέλεξε ωστόσο να βγει στις αγορές και... πήρε ένα μηδενικό. Ο κ. Σαμαράς είχε προαποφασίσει ότι θα πάει σε εκλογές. Δεν είχα καμία ενημέρωση μέχρι που είδα το επίμαχο δημοσίευμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ