Καλύτερη εικόνα για τα ομόλογα -Αποκλιμάκωση ενόψει Eurogroup - iefimerida.gr

Καλύτερη εικόνα για τα ομόλογα -Αποκλιμάκωση ενόψει Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από τρεις δύσκολες συνεδριάσεις για τα ελληνικά ομόλογα, την Πέμπτη υπήρξε μια σημαντική αποκλιμάκωση που αντανακλά τη σχετική αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει στο βάθος του τούνελ μια συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές της.

Έτσι, σε συνδυασμό με τις ελπίδες (έστω και λιγοστές) που υπάρχουν για πρόοδο των διαβουλεύσεων στο επικείμενο Eurogroup της Ρίγας και την αύξηση του ELA από την ΕΚΤ, τα ελληνικά ομόλογα ωφελήθηκαν σημαντικά.

Ειδικότερα, το επιτόκιο των 3ετών ελληνικών ομολόγων υποχωρεί κατά 25,4 μονάδες βάσης, στο 26%, συνεχίζοντας την πτώση που ξεκίνησε την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της εβδομάδας το επιτόκιο είχε φτάσει στο 30%, καθώς υπήρξαν αναφορές ότι μπορεί η ΕΚΤ να μειώσει το όριο χρήσης του ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Θετικά επίσης έχουν λειτουργήσει οι δηλώσεις των Ευρωπαίων ότι η μόνη «διορία» για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της, η οποία θα αποδεσμεύσει τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ, είναι τον προσεχή Ιούνιο, όταν, δηλαδή, και λήγει η παράταση του τρέχοντος προγράμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελληνικά ομόλογα ΕΚΤ. Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ