Και τηγανητές πατάτες με πάπρικα.
Δεν χρειάζονται πολλά για να νοστιμίσει μια χοιρινή μπριζόλα. Αν το «πνίξεις» σε μυρωδικά και σάλτσες, το κρέας χάνει τη γεύση του και τρως αλάτι με μπαχαρικά. Αυτό συμβαίνει στα περισσότερα εστιατόρια που αδικούν το κρέας και το αλλοιώνουν με περίεργες και δύσπεπτες σκόνες και υλικά.
Οι δικές μας μπριζόλες σέβονται το όνομά τους και νοστιμίζουν φυσικά, με αγνά υλικά και καλό κρασί.
Υλικά
- 3-4 χοιρινές μπριζόλες καλής ποιότητας, με οστό
- 1 μεγάλο ποτήρι λευκό κρασί ποιοτικό
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Πάπρικα σκόνη
- Πατάτες για τηγανητές
Εκτέλεση
- Μια ώρα πριν βγάζετε τις μπριζόλες από το ψυγείο
- Τις αλατίζετε όσο εσείς κρίνετε
- Σε ένα μπολ βάζετε το κρασί, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και την πάπρικα
- Κάνετε μια σάλτσα
- Φορέστε γάντια κουζίνας μιας χρήσης
- Χύστε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες και κάντε καλό μασάζ, να πάει παντού
- Οσο «χαϊδεύετε» τις μπριζόλες, τόσο καλύτερες θα γίνουν
- Πρέπει να μείνουν στη μαρινάδα, εκτός ψυγείου, για 1 ώρα
- Ψήστε τις σε μπάρμπεκιου ή γκριλ για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος τους
Εκτέλεση για τις πατάτες
- Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες φαρδιές, κυδωνάτες
- Βάλτε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι -Να μην κάψει πολύ
- Ρίξτε τις πατάτες και βάλτε από πάνω πάπρικα, ένα κουταλάκι του γλυκού
- Ανακατέψτε λίγο τις πατάτες, βάλτε ένα καπάκι και αφήστε τις να ροδίσουν, σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά
Οι πατάτες γλυκίζουν απίστευτα με την πάρπικα!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο