Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Εξετάζεται μερική άρση του ρωσικού εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα - iefimerida.gr

Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Εξετάζεται μερική άρση του ρωσικού εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παραθυράκι» να εξαιρεθούν ορισμένα προϊόντα από την Ελλάδα και την Ουγγαρία φαίνεται να εξετάζει το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον υπουργό Alexei Ulyukayev.

Οπως σημειώνει η Wall Street Journal, αναφερόμενη στα λεγόμενα του Ρώσου ΥΠΟΙΚ στο πρακτορείο Interfax, η Ρωσία μπορεί να εξαιρέσει ελληνικά και ουγγρικά προϊόντα από το εμπάργκο, επειδή οι ηγέτες των δύο χωρών κατέκριναν τις κυρώσεις της ΕΕ.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καλωσόρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα νωρίτερα αυτό μήνα σε μία σπάνια επίσημη επίσκεψη από Ευρωπαίο ηγέτη μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία πέρυσι», αναφέρει η Wall Street Journal, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει σοβαρές επιπτώσεις από το εμπάργκο.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως η πρόταση που έγινε στην κυβέρνηση δεν αντιτίθεται στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, με τα είδη που θα εξαιρεθούν αρχικά να είναι τα ροδάκινα, οι φράουλες, τα μανταρίνια, τα νεκταρίνια και το κεράσια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ