Οι Ρώσοι μεγιστάνες «τελείωσαν», τώρα οι Αφρικανοί κατακτούν το Λονδίνο -Αγοράζουν τα πάντα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Ρώσοι μεγιστάνες «τελείωσαν», τώρα οι Αφρικανοί κατακτούν το Λονδίνο -Αγοράζουν τα πάντα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από μερικά χρόνια, το Λονδίνο έμαθε να «μιλά» ρώσικα. Ξανθοί μεγιστάνες, αγόραζαν σπίτια απίστευτης χλιδής και έκαναν γνωστό το όνομά τους στην Ευρώπη από εκεί. Τώρα, το νέο κύμα είναι από την Αφρική.

Οι Ρώσοι μεγιστάνες «τελείωσαν», τώρα οι Αφρικανοί κατακτούν το Λονδίνο -Αγοράζουν τα πάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Εκλεπτυσμένα, πολυτελή και ευρύχωρα. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν τα πανάκριβα σπίτια που ψάχνουν και αγοράζουν μετά μανίας στο Λονδίνο οι πιο πλούσιοι Αφρικανοί. Τα αριστοκρατικά προάστια του Λονδίνου έχουν κλέψει την καρδιά τους. Το Μέιφερ, το Κένσιγκτον και το Τσέλσι εδώ και χρόνια είναι περιοχές της ελίτ. Τώρα, γεμίζουν Αφρικανούς.

Κατά κύριο λόγο, οι νεοεισερχόμενοι Κροίσοι της Αφρικής είναι αυτοδημιούργητοι. Επιχειρηματίες από τη Νιγηρία, την Γκάνα, το Κονγκό, την Γκαμπόν, το Καμερούν και τη Σενεγάλη είναι κατά κύριο λόγο εκείνοι που κατακτούν το Λονδίνο.

Οι Ρώσοι μεγιστάνες «τελείωσαν», τώρα οι Αφρικανοί κατακτούν το Λονδίνο -Αγοράζουν τα πάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Πρωταθλητές» της χλιδής όμως είναι οι Νιγηριανοί. Σύμφωνα με έρευνα του CNN, αυτής της εθνικότητας οι μεγιστάνες ξοδεύουν από 22 έως 37 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσουν ένα σπίτι. Τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τους μεσίτες του Beauchamp Estates, Αφρικανοί έχουν ξοδέψει πάνω από 900 εκατομμύρια για να αποκτήσουν πολυτελή σπίτια στο Λονδίνο. Από αυτές τις αγορές, το 40% έγινε από Νιγηριανούς.

Οι νέοι «διεθνείς» Αφρικανοί είναι πολυταξιδεμένοι, έχουν σπουδάσει στις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία ή αλλού στην Ευρώπη και έχουν μοντέρνο γούστο, λέει στο CNN η διαχειρίστρια επενδύσεων στο Λονδίνο, Μπίμπε Νκοντσού.

Οι Ρώσοι μεγιστάνες «τελείωσαν», τώρα οι Αφρικανοί κατακτούν το Λονδίνο -Αγοράζουν τα πάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η απόκτηση ενός σπιτιού στα ακριβά προάστια του Λονδίνου δεν λύνει μόνο το ζήτημα της στέγασης για αυτούς νεοαφιχθέντες κροίσους. Πρόκειται για επενδύσεις που θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία τα επόμενα χρόνια.

Μεταξύ άλλων, θέλουν να διατηρήσουν τους δεσμούς με Λονδίνο και σκοπεύουν να στείλουν εκεί τα παιδιά τους να σπουδάσουν. Η Νιγηριανή πρεσβεία υπολογίζει ότι οι πολίτες της χώρας ξοδεύουν 446 εκατομμύρια κάθε χρόνο σε δίδακτρα και έξοδα διαμονής σε βρετανικά σχολεία και πανεπιστήμια. Το 2012 17.500 Νιγηριανοί φοιτητές και μαθητές ήταν στο Λονδίνο, 1.000 περισσότεροι από ότι το 2009/2010 και η τάση είναι αυξητική.

«Οι Αφρικανοί είναι αυτή τη στιγμή εκεί όπου βρίσκονταν οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί πριν από πέντε χρόνια», καταλήγει η Νγκοντσού.

Οι Ρώσοι μεγιστάνες «τελείωσαν», τώρα οι Αφρικανοί κατακτούν το Λονδίνο -Αγοράζουν τα πάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Οι Ρώσοι μεγιστάνες «τελείωσαν», τώρα οι Αφρικανοί κατακτούν το Λονδίνο -Αγοράζουν τα πάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 4



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλούσιοι Αφρικανοί Λονδίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ