Το δράμα των ελληνικών ομολόγων: Η απόδοσή τους άγγιξε το 30% - iefimerida.gr

Το δράμα των ελληνικών ομολόγων: Η απόδοσή τους άγγιξε το 30%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη μια ημέρα δράματος βίωσαν τα ελληνικά ομόλογα. Η συνεδρίαση της Τετάρτης στις διεθνείς χρηματαγορές συνέβη μια επανάληψη του φαινομένου που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες: μια έντονη πίεση και αρκετές ρευστοποιήσεις.

Ειδικά για τους βραχυπρόθεσμους τίτλους τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο άσχημα. Συγκεκριμένα, στο 30% πλησιάζουν οι αποδόσεις των διετών και τριετών ομολόγων. Κάτι που προκαλείται από την ανησυχία των επενδυτών ότι η Ελλάδα πλησιάζει να κυρήξει στάση πληρωμών.

Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου έχει ανέλθει στο 29,4% και του 3ετούς στο 28,76%. Αντίστοιχα, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου είναι αυξημένη, στο 13,4%, ωστόσο, παραμένει πολύ χαμηλότερα από τις αποδόσεις του βραχυπρόθεσμου χρέους, σημάδι που δείχνει ότι οι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας βραχυπρόθεσμα παρά μακροπρόθεσμα.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως οι αναλυτές των αγορών δείχνουν να βρίσκονται σε κατάσταση εφησυχασμού από τη στιγμή που οι τιμές των ελληνικών ομολόγων δεν προκαλούν συμπιέσεις σε ομόλογα άλλων χωρών – ειδικά εκείνων που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Όπως ανέφερε στο Reuters ο επενδυτής της Sunrise Brockers, Τζιανλούκα Τζίγκλιο, «υπάρχει μια κατάσταση ανάπαυλας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούμε και να χαιρόμαστε».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελληνικά ομόλογα αγορές επενδυτές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ