Andreja Pejic: Της είπαν να μην κάνει «αλλαγή φύλου», εκείνη έκανε και έγινε κεντρικό θέμα στη Vogue [εικόνες] - iefimerida.gr

Andreja Pejic: Της είπαν να μην κάνει «αλλαγή φύλου», εκείνη έκανε και έγινε κεντρικό θέμα στη Vogue [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία διαφορετική όψη της βιομηχανίας της μόδας αποκάλυψε το διαφυλικό μοντέλο Andreja Pejic όταν μιλώντας στη Vogue αποκάλυψε ότι την συμβούλεψαν να μην ολοκληρώσει τη διαδικασία αλλαγής φύλου γιατί έτσι δε θα είναι «ιδιαίτερη» ή «ενδιαφέρουσα».

Το 23χρονο μοντέλο με καταγωγή από τη Σερβία, εμφανίζεται σε ένα σόλο editorial στη Vogue του Μαϊού, στο οποίο αναφέρει ότι τη συμβούλεψαν να μην ολοκληρώσει την εγχείρηση αλλαγής φύλου γιατί με αυτό τον τρόπο από ένα ενδιαφέρον αίνιγμα θα μετατραπεί σε ένα ακόμα όμορφο κορίτσι.

Όπως λέει μάλιστα ένας μάνατζερ της είπε ότι «είναι προτιμότερο να είναι ανδρόγυνο (μοντέλο) παρά τραβεστί», η ίδια όμως αρνήθηκε να υποκύψει σε αυτές τις πιέσεις. «Έχει να κάνει με το ότι πρέπει να δείξεις ότι αυτό δεν είναι κάποιο τέχνασμα», είπε αναφερόμενη στο ότι είναι τρανσέξουαλ.

Andreja Pejic: Της είπαν να μην κάνει «αλλαγή φύλου», εκείνη έκανε και έγινε κεντρικό θέμα στη Vogue [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στη επίξειξη του Giles Deacon

Παράλληλα, παρά τις όποιες αντιδράσεις που δέχτηκε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλαγής φύλου, το γνωστό μοντέλο αποκάλυψε ότι αυτό τελικά της βγήκε σε καλό καθώς είναι πλέον το νέο πρόσωπο του brand Make Up For Ever, ενώ πιστεύεται ότι είναι το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που πρωταγωνιστεί στην καμπάνια μιας μεγάλης μάρκας καλλυντικών.

Andreja Pejic: Της είπαν να μην κάνει «αλλαγή φύλου», εκείνη έκανε και έγινε κεντρικό θέμα στη Vogue [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στην ίδια επίδειξη με την Kendall Jenner

Αυτό που η ίδια πιστεύει ότι πέτυχε είναι ότι ανάγκασε τη βιομηχανία της μόδας να κάνει μία πολιτιστική στροφή στα θέματα που αφορούν την ταυτότητα φύλου. «Υπάρχουν περισσότερες κατηγορίες τώρα», δηλώνει στη Vogue. «Είναι καλό. Αντιλαμβανόμαστε επιτέλους ότι το φύλο και η σεξουαλικότητα είναι πιο περίπλοκα».

Πριν υποβληθεί στην επέμβαση αλλαγής φύλου η Andreja είχε καταφέρει να γίνει γνωστή στο χώρο της μόδας κάνοντας δουλειές και σαν αρσενικό αλλά και σαν θηλυκό μοντέλο, ενώ συμμετείχε σε επιδείξεις του Jean Paul Gaultier.

Andreja Pejic: Της είπαν να μην κάνει «αλλαγή φύλου», εκείνη έκανε και έγινε κεντρικό θέμα στη Vogue [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σε επιδείξεις του Jean Paul Gaultier. Αριστερά ως άντρας και δεξιά ως γυναίκα

Μετά την ολοκλήρωση αλλαγής φύλου, η πρώτη επίδειξη στην οποία συμμετείχε ήταν του σχεδιαστή Giles Deacon για το φθινόπωρο/χειμώνας 2015, ενώ η νέα καμπάνια καλλυντικών στην οποία θα πρωταγωνιστήσει αποδεικνύει την ικανότητά της να σπάσει τα όρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένα ακόμα τρανσέξουαλ μοντέλο, η έφηβη Τζαζ Τζένινγκς έγινε το πρόσωπο της νέας καμπάνιας της Clean & Clear's “See The Real Me”.

Andreja Pejic: Της είπαν να μην κάνει «αλλαγή φύλου», εκείνη έκανε και έγινε κεντρικό θέμα στη Vogue [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το εξώφυλλο της Vogue στο οποίο ποζάρει η Carey Mulligan

Andreja Pejic: Της είπαν να μην κάνει «αλλαγή φύλου», εκείνη έκανε και έγινε κεντρικό θέμα στη Vogue [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η Andreja Pejic ποζάρει για το editorial της Vogue

Πηγή: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Andreja Pejic Vogue τρανσέξουαλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ