Ποτάμι: Το 40% του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης είναι ΠΝΠ - iefimerida.gr

Ποτάμι: Το 40% του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης είναι ΠΝΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρουσιάζοντας στοιχεία από το έργο των κυβερνήσεων των τελευταίων 15 ετών, το Ποτάμι καταγγέλλει πως η παρούσα κυβέρνηση έχει υιοθετήσει τη νομοθετική πρακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σύμφωνα με τους αριθμούς η νέα κυβέρνηση έχει «ενεργοποιήσει» 5 νομοθετήματα εκ των οποίων τα δύο είναι ΠΝΠ, δηλαδή ποσοστό 40%!Για την ώρα επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ – σύμφωνα με το Ποτάμι – το ποσοστό ΠΝΠ είναι επταπλάσιο από αυτό που είχε πετύχει η κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει το κόμμα μεταξύ 2000 και 2003 ψηφίστηκαν 435 νόμοι εκ των οποίων οι 12 ήταν κυρώσεις πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, δηλαδή ποσοστό ΠΝΠ 2,7%

Την περίοδο της κρίσης 2010-2014 ψηφίστηκαν 502 νόμοι εκ των οποίων οι 29 ήταν κυρώσεις πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, ποσοστό 5,8%.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ