Ρομποτικό τρακτέρ με νοημοσύνη σπέρνει και θερίζει μόνο του, ακόμα και τη νύχτα! - iefimerida.gr

Ρομποτικό τρακτέρ με νοημοσύνη σπέρνει και θερίζει μόνο του, ακόμα και τη νύχτα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τα εργοστάσια, τα γραφεία και τα νοικοκυριά, τα ρομπότ "βάζουν πόδι" και σε ένα πιο απρόσμενο πεδίο: τα χωράφια. Η αμερικανική εταιρία Kinze Manufacturing Inc παρουσίασε ένα ρομποτικό τρακτέρ, το οποίο, χωρίς καμία ανθρώπινη παρουσία, σπέρνει και θερίζει μόνο του, ενώ μπορεί να αποφεύγει κάθε εμπόδιο στο δρόμο του, όπως φράχτες, άλλα οχήματα ή ζώα που τριγυρνούν στο αγρόκτημα.

Το αυτόματο τρακτέρ δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει και μέσα στο σκοτάδι της νύχτας. Η παραγωγός εταιρία ισχυρίζεται ότι δεν είναι μέσα στις προθέσεις της να καταστήσει περιττούς τους αγρότες, αν και οι τελευταίοι μάλλον θα έπρεπε να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το μέλλον του επαγγέλματός τους.

Σύμφωνα με την Kinze, στόχος της είναι απαλλάξει τους γεωργούς από ένα μέρος της κοπιαστικής δουλειάς τους και να τους βοηθήσει να γίνουν πιο παραγωγικοί και κερδοφόροι με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Μέχρι τώρα, ορισμένα απλούστερα ρομπότ είχαν δοκιμαστεί σε μικρότερες καλλιέργειες ρυζιού και λουλουδιών (ενώ δεν λείπουν και οι ρομποτικές κουρευτικές μηχανές για το γκαζόν), όμως είναι η πρώτη φορά που η ρομποτική τεχνολογία διεισδύει στις μεγάλες καλλιέργειες. Το ρομπότ-τρακτέρ υποβλήθηκε σε δοκιμασίες στο εργαστήριο επί δύο χρόνια, πριν αφεθεί μόνο του στα χωράφια. Παρόλα αυτά, η εμπειρία θα δείξει αν θα τα βγάλει πέρα -και πώς θα το "υποδεχτούν" τα ζώα της φάρμας!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ