«Φύτεψαν» τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο ψηλότερο βουνό της χώρας [εικόνα] - iefimerida.gr

«Φύτεψαν» τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο ψηλότερο βουνό της χώρας [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν ήξερε να οδηγεί από τριών ετών, έγραφε ήδη και διάβαζε σε πολλές γλώσσες. Ανακαλύπτουμε σήμερα ότι είναι και πρωταθλητής στον αλπινισμό.

Ο βορειο-κορεάτης ηγέτης «ανέβηκε» χθες μόνος του το ψηλότερο βουνό της χώρας που έχει ύψος 2.744 μέτρα. Ο Κιμ φορούσε μόνο ένα μάλλινο παλτό και ένα ζευγάρι γυαλισμένα μοκασίνια.
Η φωτογραφία κυκλοφόρησε επίσημα και τον δείχνει χαμογελαστό στην κορυφή του όρους Πεκτού, ενώ πίσω του ο ήλιος ανατέλλει. «Το να ανέβεις το Ορος Πεκτού δίνει περισσότερες διανοητικές ανατάξεις, πιο ισχυρές και από ένα πυρηνικό όπλο» δήλωσε ο Κιμ Γιόνγκ Ουν, όπως αναφέρει το περιοδικό προπαγάνδας Rodong, σε μια προσπάθεια να κάνουν αληθοφανές ένα περιστατικό που δεν είναι δυνατόν να συνέβη.
Το Ορος Πεκτού βρισκεται κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα και θεωρείται ιερό από τους κατοίκους της χώρας. Η επίσημη ιστοριογραφία της Βόρεις Κορέας ισχυρίζεται ότι ο πατέρας του σημερινού ηγέτη, Κιμ Γιόνγκ Ιλ, γεννήθηκε σε αυτό το Ορος το 1942. Παρότι οι πιο διαβασμένοι ιστορικοί αναφέρουν ότι γεννήθηκε στη Ρωσία...

«Φύτεψαν» τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο ψηλότερο βουνό της χώρας [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κιμ Γιονγκ Ουν βουνό κορυφή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ