Αναζητώντας τις χαμένες γεύσεις.
Πάει καιρός που ήθελα να σας συστήσω τη συνταγή για τη σπιτική μαγιονέζα μου.
Πουλιέται παντού η μαγιονέζα; Ναι, αλλά εμείς δεν θέλουμε να τρώμε προσθετικά, λάδι σόγιας, κρυφή ζάχαρη, χρωματικές ουσίες και φθηνό υποκατάστατο μουστάρδας!
Αυτή εδώ η μαγιονέζα θέλει ελάχιστα υλικά και ελάχιστο χρόνο. Το σπουδαίο είναι ότι αποκλείεται να μη «δέσει». Το λάδι της δίνει σφρίγος, η μουστάρδα ανεβάζει τη γεύση της αλλά προϋποθέτει να αγοράσετε τα καλύτερα υλικά.
Υλικά για ένα φλυτζάνι μαγιονέζα
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο αγνό
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά σούπας νερό
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Ένα μίξερ
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ με ψηλό λαιμό βάζετε τον κρόκο, τη μουστάρδα, το νερό και τον χυμό λεμονιού
Προσθέτετε το ελαιόλαδο
Πατάτε το μίξερ, οοοοπ! η μαγιονέζα παίρνει αμέσως και δένει
Δοκιμάστε, θα μείνετε κατάπληκτοι
Και τώρα, μπορείτε να τη συνδιάσετε άφοβα με όλα τα πιάτα, δεν παχαίνει, δεν βλάπτει
Αν ψαλιδίσετε μέσα στη μαγιονέζα σας λίγο σχοινόπρασο, γίνεται μια περισσότερο συναρπαστική σάλτσα!