Αναζητώντας τις χαμένες γεύσεις.
Πάει καιρός που ήθελα να σας συστήσω τη συνταγή για τη σπιτική μαγιονέζα μου.
Πουλιέται παντού η μαγιονέζα; Ναι, αλλά εμείς δεν θέλουμε να τρώμε προσθετικά, λάδι σόγιας, κρυφή ζάχαρη, χρωματικές ουσίες και φθηνό υποκατάστατο μουστάρδας!
Αυτή εδώ η μαγιονέζα θέλει ελάχιστα υλικά και ελάχιστο χρόνο. Το σπουδαίο είναι ότι αποκλείεται να μη «δέσει». Το λάδι της δίνει σφρίγος, η μουστάρδα ανεβάζει τη γεύση της αλλά προϋποθέτει να αγοράσετε τα καλύτερα υλικά.
Υλικά για ένα φλυτζάνι μαγιονέζα
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο αγνό
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά σούπας νερό
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Ένα μίξερ
![Συνταγή για μαγιονέζα σπιτική με αγνά υλικά | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2015-04/mayosos2.jpg?itok=Szwgofmj)
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ με ψηλό λαιμό βάζετε τον κρόκο, τη μουστάρδα, το νερό και τον χυμό λεμονιού
Προσθέτετε το ελαιόλαδο
Πατάτε το μίξερ, οοοοπ! η μαγιονέζα παίρνει αμέσως και δένει
Δοκιμάστε, θα μείνετε κατάπληκτοι
Και τώρα, μπορείτε να τη συνδιάσετε άφοβα με όλα τα πιάτα, δεν παχαίνει, δεν βλάπτει
![Συνταγή για μαγιονέζα σπιτική με αγνά υλικά | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2015-04/maosos3.jpg?itok=RKlsaYXX)
Αν ψαλιδίσετε μέσα στη μαγιονέζα σας λίγο σχοινόπρασο, γίνεται μια περισσότερο συναρπαστική σάλτσα!
![Συνταγή για μαγιονέζα σπιτική με αγνά υλικά | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2015-04/maill04.jpg?itok=mGhdEVVh)
![Συνταγή για μαγιονέζα σπιτική με αγνά υλικά | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/2015-04/maillonaise1.jpg?itok=l10_FlBC)
![Συνταγή για μαγιονέζα σπιτική με αγνά υλικά | iefimerida.gr 4](/sites/default/files/styles/in_article/public/2015-04/mayosos.jpg?itok=79ujapuq)