Χουντής: Η διαπραγμάτευση έχει πολιτικό χαρακτήρα - iefimerida.gr

Χουντής: Η διαπραγμάτευση έχει πολιτικό χαρακτήρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τους δανειστές έχει κυρίως πολιτικό χαρακτήρα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Χουντής τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν θα πάει πίσω «σε πράγματα που είχε το email Χαρδούβελη ή οι μνημονιακές πολιτικές».

«Δεν θα πάμε πίσω και γιατί δεν έχουμε τέτοια εντολή, το αντίθετο θα έλεγα, δηλαδή. ούτε μισθούς, συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις, δεν είναι μικρά θέματα, τα οποία εκτός των άλλων παρανόμως, παρατύπως και εξωθεσμικώς είχαν περιληφθεί στο Μνημόνιο», είπε συγκεκριμένα ο κ. Χουντής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, σημειώνοντας η συζήτηση του ασφαλιστικού είναι θέμα της Ελλάδας και δεν πρέπει να μπαίνει στη διαπραγμάτευση, ενώ τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία με τους εταίρους στα θέματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της αποτελεσματικότητας του Δημοσίου.

«Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση αυτός ο χρόνος να περνάει χωρίς να γίνεται τίποτα γιατί ουσιαστικά υπακούει στη δική τους λογική, στη λογική ορισμένων ότι μέσω της κοπώσεως και της εξαντλήσεως θα παραδοθεί και θα υποβαθμιστεί η ελληνική κυβέρνηση πράγμα που σημαίνει θα την απονομιμοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Χουντής θέλοντας να τονίσει ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ