Bloomberg: Γιατί είναι προτιμότερη η Αθήνα της Τζώρτζια από την Αθήνα της Ελλάδας [γραφήματα] - iefimerida.gr

Bloomberg: Γιατί είναι προτιμότερη η Αθήνα της Τζώρτζια από την Αθήνα της Ελλάδας [γραφήματα]

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η παγκόσμια οικονομική κρίση να ξεκίνησε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά τώρα πλήττει την Γηραιά Ηπειρο με τρόπο σαρωτικό.

Το Bloomberg, βρήκε ένα ευρηματικό τρόπο, προκειμένου να καταδείξει τις χαοτικές διαφορές στο επίπεδο ζωής ευρωπαϊκών πόλεων με αμερικανικές και μάλιστα... ομώνυμες.

Δείτε, πόσο διαφορετικό είναι να ζει κανείς στην Αθήνα της Ελλάδας και στην Athens της Georgia των ΗΠΑ, ή στο Παρίσι της Γαλλίας και στο Παρίσι του Τέξας.

Οπως αναφέρει ο Bloomberg κάποτε οι ευρωπαϊκές πόλεις να είχαν ξεχωριστό μέρος στην καρδιά των αμερικανών και διάσημοι συγγραφείς είχαν βρει το Μούσα τους εκεί: Ο Τενεσί Ουίλιαμς στη Ρώμη, ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ στο Παρίσι και ο Χένρι Μίλλερ στην Αθήνα. Η ζωή ήταν εύκολη, αλλά σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Στο σημερινό οικονομικό κλίμα, οι συγκρίσεις με λιγότερο διάσημες και λαμπερές εκδοχές των αμερικανικών πόλεων που φέρουν τα ονόματα «Αθήνα», «Ρώμη», «Παρίσι» μπορεί απλώς να μην έχουν νόημα. Αν αντιπαραβάλλετε το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών, την ανεργία και το μηνιαίο ποσό για μίσθωμα κατοικίας, θα αναλογιστείτε αν ένα δωμάτιο με θέα αξίζει τον κόπο.


Μισθοί

Οι δυνατότητες για κέρδος είναι καλύτερες στη Ρώμη, μια πολιτεία βόρεια της Νέας Υόρκης. Το εκκαθαριστικό σας σημείωμα θα μειωθεί στο μισό περίπου στην Αιώνια Πόλη της Ιταλίας. Η ζωή δεν θα είναι τόσο ωραία εκεί. Το ίδιο μοτίβο ισχύει και για τις άλλες πόλεις, Παρίσι και Αθήνα .

Bloomberg: Γιατί είναι προτιμότερη η Αθήνα της Τζώρτζια από την Αθήνα της Ελλάδας [γραφήματα] | iefimerida.gr 0


Ανεργία

Πού μπορείτε να βρείτε αυτή την περίοδο, αμειβόμενη απασχόληση ; Όχι στην Αθήνα της Ελλάδας, όπου σχεδόν το 28% της πόλης είναι άνεργοι Η Αθήνα της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ, σας προσφέρει πολύ καλύτερες προοπτικές απασχόλησης. Το ίδιο και στο Παρίσι της Γαλλίας και στη Ρώμη της Ιταλίας εν σχέσει με τις ομώνυμες πόλεις των ΗΠΑ.

Bloomberg: Γιατί είναι προτιμότερη η Αθήνα της Τζώρτζια από την Αθήνα της Ελλάδας [γραφήματα] | iefimerida.gr 1

Απαγορευτικά ενοίκια

Και τέλος, τα ενοίκια. Εδώ, η πόλη που έζησαν ο Πλάτων και ο Σωκράτης έχει ένα πλεονέκτημα. Μια γκαρσονιέρα στο κέντρο της Αθήνας, κοστίζει λιγότερο από 280 ευρώ. Αν θέλετε θέα του πύργου του Αιφελ, θα σας στοιχίσει πολύ περισσότερα.

Bloomberg: Γιατί είναι προτιμότερη η Αθήνα της Τζώρτζια από την Αθήνα της Ελλάδας [γραφήματα] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bloomberg ανεργία Αθήνα Παρίσι Ρώμη ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ