Δεν υποχωρεί ο Κοντονής: «Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη» ανέφερε για την κόντρα με FIFA/UEFA - iefimerida.gr

Δεν υποχωρεί ο Κοντονής: «Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη» ανέφερε για την κόντρα με FIFA/UEFA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανένα περιθώριο συμβιβασμού με FIFA και UEFA μετά τις διαφωνίες που εκφράζουν για το αθλητικό νομοσχέδιο δεν άφησε ο Σταύρος Κοντονής. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατέστησε σαφές σε συνέντευξη Τύπου πως η κυβέρνηση εξουσιοδοτήθηκε από τον ελληνικό λαό για να επιτελέσει ένα συγκεκριμένο έργο και δεν θα επιτρέψει εξωτερικές παρεμβάσεις να την εμποδίσουν σε αυτό.

Ο κ.Κοντονής τόνισε ότι «αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη» και ουσιαστικά έδειξε ξεκάθαρη διάθεση να επιμείνει στην ευθεία ρήξη με τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίας μετά τις διαφωνίες που εξέφρεσαν μέσω της επιστολής τους.

«Οι διαφοροποιήσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο σε σχέση με αυτό που δημοσιοποιήσαμε είναι ελάχιστες. Απο την πρώτη μέρα που αναλάβαμε κινητοποιηθήκαμε. Έγινε τεράστια προσπάθεια απο το νομικό συμβούλιο ώστε να δώσουμε με αυτό το νομοσχέδιο μια άμεση απάντηση σε ένα τσουνάμι βίας και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει. Τα κρούσματα βίας αφορούν κυρίως το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά έχουν επεκταθεί με παράλογο τρόπο και σε άλλα αθλήματα τα οποία δεν φανταζόμασταν ποτέ, μέχρι και σε πρωταθλήματα παίδων. Πιστεύουμε ότι το νομοσχέδιο βάζει ξανα σε ράγες τις ευθύνες του κράτους, της πολιτείας και της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση και η Βουλή είναι οι μόνοι νομιμοποιημένοι φορείς απο τον ελληνικό λαό και δεν είναι διατεθειμένη να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες του κράτους. Το άρθρο 16 αποτελεί ρόλο ελεγκτικό και εποπτικό σε όλα τα θέματα του αθλητισμού. Αυτό το ρόλο θα τον παίξει και θα τον ασκήσει στο ακέραιο. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα εκχωρήσει ευθύνες αλλά θα ανακτήσει και ό,τι έχει κακώς μέχρι τώρα εκχωρηθεί! Απο τη στιγμή που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο η κυβέρνηση είναι υπόλογη για ό,τι πει και ό,τι κάνει. Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη, γι’ αυτό μας ψήφισε ο λαός και η Βουλή μάς έδωσε την εμπιστοσύνη της» τόνισε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Αναφερόμενος για το αυτοδιοίκητο και την απόφαση της κυβέρνησης να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, ο υφυπουργός δήλωσε: «Η Πολιτεία αναγνωρίζει το αυτοδιοίκητο όπως υπάρχει σε Δήμους, Περιφέρειες και τα Πανεπιστήμια. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να εξαιρεθούν απο τον έλεγχο, όπου υπάρχει δημόσιο χρήμα. Θέλουμε το αυτοδιοίκητο, όλες όμως οι ομοσπονδίες θα ελέγχονται και θα διοικούνται με ενιαίο τρόπο, χωρίς να υπάρχουν θύλακες και εξαιρέσεις. Η UEFA και η FIFA είναι διεθνείς οργανισμοί που διέπονται απο το ελβετικό δίκαιο. Η ελληνική Βουλή είναι ο χώρος που νομοθετεί με απευθείας εντολή απο τον ελληνικό λαό. Προφανώς η ιεραρχία είναι αντίθετη. Κατά το παρελθόν το ελληνικό κράτος ψήφισε και νομοθέτησε. Μετα απο δεκαετή τουλάχιστον εμπειρία όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Η ελληνική δικαιοσύνη έχει πλέον και επίσημο πόρισμα για δράση δυο εγκληματικών οργανώσεων. Αν κάποιος διεθνής παράγοντας θεωρεί ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο έχει λειτουργήσει σωστά, ας έρθει να μας το πει. Η ελληνική Πολιτεία δεν απειλεί και δεν απειλείται».

».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ