Bloomberg: Η υποβάθμιση της S&P βυθίζει την Ελλάδα στα «σκουπίδια» - iefimerida.gr

Bloomberg: Η υποβάθμιση της S&P βυθίζει την Ελλάδα στα «σκουπίδια»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard & Poor's αυξάνει την πίεση στον Αλέξη Τσίπρα, εκτιμά το Bloomberg.

«Η Αθήνα βυθίστηκε πιο βαθιά στα ''σκουπίδια'' μετά από τη νέα υποβάθμιση», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, αναφερόμενο στην απόφαση του οίκου αξιολόγησης να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από B- σε CCC+, με αρνητική προοπτική.

Η Standard & Poor's πρόσθεσε ένα ακόμη στα οικονομικά δεινά της Ελλάδας, σχολιάζει το Bloomberg, αναφέροντας ότι η νέα αξιολόγηση στέλνει στους δανειστές το μήνυμα ότι η χώρα είναι ευάλωτη στη χρεοκοπία.

«Η υποβάθμιση αυξάνει την πίεση στον Αλέξη Τσίπρα για να διαπραγματευθεί μία συμφωνία με τους δανειστές της Ελλάδας για την επέκταση του προγράμματος διάσωσης», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι τα ταμεία της χώρας αδειάζουν γρήγορα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει αυτό το μήνα, αν δεν επιτευχθεί συμβιβασμός, στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

«Δεν είναι μυστικό ότι πολλοί από τους δανειστές της ΕΕ ξεμένουν από υπομονή με το νέο πρωθυπουργό», γράφει το Bloomberg, κάνοντας αναφορά στις πληροφορίες ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε σε μέλη της Κομισιόν ότι εδώ και μέρες δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις. «Για τον ίδιο το Grexit είναι θέμα ταμπού», ανέφερε αξιωματούχος.

Αυτό το ταμπού, γράφει το Bloomberg, δεν θα «σπάσει» κατά τις εκτιμήσεις της S&P. Παρά τον αυξανόμενο κίνδυνο χρεοκοπίας, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν είναι το βασικό μας σενάριο, ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ S&P υποβάθμιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ