Γιούργκεν Κλοπ: Ο πιο «ωραίος τύπος» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιούργκεν Κλοπ: Ο πιο «ωραίος τύπος» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε ότι στο τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν θα αποχωρήσει από την Ντόρτμουντ. Από την ομάδα με την «τεράστια» φανέλα, της οποίας όμως την ψυχή ζωντάνεψε ξανά ο πλέον 47χρονος Γερμανός.

Πέρασαν επτά χρόνια από τότε που το διοικητικό συμβούλιο των κιτρινόμαυρων αποφάσισε να πάρει τον νεαρό τεχνικό της Μάιντς. Με ένα μικρό συμβόλαιο και με το μυαλό σε μια σταδιακή επαναφορά, ο Κλοπ φάνταζε ως ο καταλληλότερος για να αναγεννήσει το μισό κομμάτι της κοιλάδας του ποταμού Ρουρ. Το Βεστφάλεν είχε τους «βασιλικούς μπλε» της Σάλκε σε ρόλο πρωταγωνιστικό και την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1997 απλά ανακουφισμένη αφού μόλις τρία χρόνια πριν είχε γλιτώσει την χρεοκοπία.

Ο Κλοπ κατάφερε αυτό που θα διδάσκεται σε μερικά χρόνια από τώρα σε σεμιναριακού επιπέδου μαθήματα. Πήρε μια ομάδα με το 4ο μικρότερο μπάτζετ στην Μπουντεσλίγκα και έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά. Ανακάλυψε κάποιους πιτσιρικάδες από τις ερασιτεχνικές ομάδες, είδε κάποιους άλλους από τα τσικό και έβαλε την υπογραφή του. Κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να λένε όλοι για την «Ντόρτμουντ του Κλοπ» και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο παράσημό του, ακόμη και από τα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησε.

Γιούργκεν Κλοπ: Ο πιο «ωραίος τύπος» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μετά από δύο χρόνια αγωνιστικής ανόδου, ήρθε το πρώτο πρωτάθλημα και ακολούθησε ένα δεύτερο. Το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην Μπουντεσλίγκα έμοιαζε αδιανόητο. Όπως τρελή ακούστηκε στους μετόχους η εισήγησή του για αγορά του «κλουβιού». Ο Κλοπ ήταν αυτός που πρώτος ανακάλυψε το μηχάνημα που κόστιζε σχεδόν 1 εκ. ευρώ και το οποίο εκτοξεύοντας μπάλες προς τους ποδοσφαιριστές σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα, τούς βοηθούσε να βελτιώσουν την τεχνική και την αντίληψή τους. Λίγους μήνες μετά, η Ντόρτμουντ βρέθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας συντρίψει την Ρεάλ Μαδρίτης.

Γιούργκεν Κλοπ: Ο πιο «ωραίος τύπος» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Κάθε μέρα διάβαζε, ενημερωνόταν και φρόντιζε να μην βαριέται κανένας δημοσιογράφος στις συνεντεύξεις Τύπου. Ποτέ δεν θα άκουγες από το στόμα του κλασσικές απαντήσεις. Το ίδιο συνέβη ξανά. Κανείς δεν περίμενε να ακούσει από τον ίδιο τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί. Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο Γερμανός, τον οποίο λάτρεψαν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι, ο προπονητής που δεν αποδοκιμάστηκε σε κανένα γήπεδο, αυτός που βελτίωσε κάθε ποδοσφαιριστή που «έπεσε» στα χέρια του.

Γιούργκεν Κλοπ: Ο πιο «ωραίος τύπος» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το μέλλον θα τον βρει σε κάποιο κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ. Η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ είναι τα πρώτα δύο φαβορί. Όμως για την ποδοσφαιρική Ευρώπη θα είναι πάντα ο «Κλοπ της Ντόρτμουντ». Τα παραμύθια δεν έχουν πάντα όμορφο τέλος, όμως στο τελευταίο του παιχνίδι ως προπονητής της ομάδας, περισσότεροι από 80,000 οπαδοί θα του χαρίσουν δεδομένα την πιο έντονη στιγμή της καριέρας του. Αυτή θα τον συντροφεύει στις νέες του περιπέτειες και ίσως αυτή τον οδηγήσει κάποια στιγμή, πίσω στα στενά του Βεστφάλεν. Μέχρι τότε, ο Κλοπ θα συνεχίσει να αποτελεί τον πιο «ωραίο τύπο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ