Τελευταίο «Όλε» στην Καταλονία - iefimerida.gr

Τελευταίο «Όλε» στην Καταλονία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιστορική ήταν η χτεσινή ταυρομαχία στην αρένα "La Monumental" της Βαρκελώνης, καθώς ήταν η τελευταία αναμέτρηση ανθρώπου και ταύρου στην Καταλονία, αφού τέθηκε σε ισχύ η απόφαση της τοπικής κυβέρνησης για την απαγόρευση των ταυρομαχιών.

Στην τελευταία αυτή ταυρομαχία, την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές, αγωνίστηκε και ο θεωρούμενος ως κορυφαίος Ισπανός «ματαδόρ» Χοσέ Τομάς, ο οποίος, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, πήρε 350.000 ευρώ για αυτή την εμφάνιση.

Πάντως τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι Καταλανοί εξέφραζαν την αντίθεσή τους στις ταυρομαχίες, που έχουν τη ρίζα τους στην αρχαιότητα, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα βάρβαρο θέαμα κακοποίησης ζώων.

Ο νόμος για απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Καταλονία εγκρίθηκε από το τοπικό κοινοβούλιο τον Ιούλιο, μετά από αίτημα, το οποίο υπέγραψαν 180.000 πολίτες.

Η Καταλονία είναι η δεύτερη ισπανική περιφέρεια που απαγορεύει τις ταυρομαχίες, μετά από τις Κανάριες Νήσους που έκαναν την αρχή το 1991. Ωστόσο, αν και οι ακτιβιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν εντατικά τις προσπάθειές για απαγόρευση σε ολόκληρη τη χώρα, παραδέχονται ότι θα συναντήσουν πολλά εμπόδια στη νότια Ισπανία - «πατρίδα» των ταυρομαχιών - και στη Μαδρίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ