Telegraph: «Μαύρη τρύπα» στα ελληνικά ταμεία -Ακόμη πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ - iefimerida.gr

Telegraph: «Μαύρη τρύπα» στα ελληνικά ταμεία -Ακόμη πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δεινά της ελληνικής οικονομίας επιτείνονται ακόμη περισσότερο και αυτό δεν είναι θεωρία επί χάρτου, αλλά η αποτύπωση των αριθμών και των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Βάσει αυτών, η βρετανική εφημερίδα Telegraph κάνει λόγο για «μαύρη τρύπα που μεγαλώνει στα ελληνικά ταμεία και ωθεί τη χώρα στα πρόθυρα της εξόδου από το ευρώ».

Telegraph: «Μαύρη τρύπα» στα ελληνικά ταμεία -Ακόμη πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ  | iefimerida.gr 0

Το πρωτογενές πλεόνασμα φτάνει μόλις και μετά βίας πάνω από το 1 δισεκατομμύριο ευρώ (κατά τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο), τη στιγμή που πέρυσι, κατά την ίδια περίοδο, άγγιζε τα 3,17 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεινή είναι η κατάσταση και για το δημοσιονομικό έλλειμμα που έφτασε το 3,5% το 2014, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα αγγίζει μόλις το 0,4%. Όσο για το δημόσιο χρέος, χτυπάει στο μάτι, όπως αναφέρει το άρθρο, καθώς φτάνει στο 177% του ΑΕΠ ή στα 317 δισεκατομμύρια ευρώ.

Telegraph: «Μαύρη τρύπα» στα ελληνικά ταμεία -Ακόμη πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ  | iefimerida.gr 1

Χαλαρός δημοσιονομικός στόχος

Η Telegraph αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση επιδιώξει έναν χαλαρό δημοσιονομικό στόχο, για το τρέχον έτος, σε ότι έχει να κάνει με το πρωτογενές πλεόνασμα (στο 1,5% του ΑΕΠ), ενώ επιδιώξει να εφαρμόσει μια σειρά μέτρων που θα αυξήσουν τα έσοδά της. «Ωστόσο, το δεδομένο μέχρι τώρα είναι ότι τα φορολογικά έσοδα έχουν καταρρεύσει από τη στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι οικονομολόγοι φοβούνται μια συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα που θα καταστήσει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος σχεδόν αδύνατο. Την ίδια στιγμή, οι πιστωτές επιμένουν πως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει δραστική λιτότητα στους μισθούς και τις συντάξεις και να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις.», αναφέρει το άρθρο και καταλήγει:

Telegraph: «Μαύρη τρύπα» στα ελληνικά ταμεία -Ακόμη πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ  | iefimerida.gr 2

«Η κυβέρνηση, στο μεταξύ, διαμηνύει πως αν δεν της δοθεί βοήθεια από την Ευρωζώνη, θα ξεμείνει από κεφάλαια αν συνεχίζει να καλύπτει τις εξωτερικές υποχρεώσεις της, σε συνδυασμό με την πληρώσει μισθούς και συντάξεις στο εσωτερικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρωτογενές πλεόνασμα grexit Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ