Βούτσης: Υπάρχουν 4,5 εκατ. πρόσφυγες στα παράλια της Μεσογείου - Εκρηκτική η κατάσταση - iefimerida.gr

Βούτσης: Υπάρχουν 4,5 εκατ. πρόσφυγες στα παράλια της Μεσογείου - Εκρηκτική η κατάσταση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων με συνοπτικές διαδικασίες στους πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα προκρίνει η κυβέρνηση.

Ο Νίκος Βούτσης υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν σχετίζονται με τους οικονομικούς πρόσφυγες αλλά φεύγουν από την Συρία λόγω του πολέμου.

«Πρέπει να πηγαίνουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης» είπε και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να γίνει με τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων με fast truck διαδικασίες που θα τους εξασφαλίζει τρίμηνη παραμονή στη χώρα που επιθυμούν μέχρι η Ευρωπακή Ένωση να εξετάσει συνολικά το ζήτημα τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η κατάσταση που επικρατεί πάντως είναι εκρηκτική σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος στα μέλη της επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στην Βουλή.

Υπάρχει αύξηση εισόδου στη χώρα μας κατά 130% το τελευταίο διάστημα, δήλωσε ο υπουργός και ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τους 2.500.000 πρόσφυγες στα τουρκικά παράλια, άλλοι 1.200.000 στην Ιορδανία και συνολικά 4.500.000 στα παράλια της Μεσογείου.

Ο κ. Βούτσης είχε αντιπαράθεση με τους βουλευτές της ΝΔ. Τον κατηγόρησαν ότι η κυβέρνηση άνοιξε τα κέντρα κράτησης στην Αμυγδαλέζα αλλά και επέκριναν την αρμόδια υπουργό Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου για τις δηλώσεις της.

Ο υπουργός κατηγόρησε και εκείνος με τη σειρά του την προηγούμενη κυβέρνηση. Επικαλέστηκε τον ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο καταλογίζοντας στην ΝΔ ότι άφησε να λιμνάζουν 90 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία δομών για τους μετανάστες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βουτσης υπουργός μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ