Δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν την πρυτανεία του ΕΚΠΑ [εικόνες] - iefimerida.gr

Δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν την πρυτανεία του ΕΚΠΑ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό κλοιό αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ βρίσκεται το κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, το οποίο τελεί υπό κατάληψη για 16η συνεχόμενη ημέρα.

Ανατρέποντας την μέχρι τώρα διακριτική παρουσία της αστυνομίας, έπειτα προφανώς από εντολή του αρμόδιου υπουργού, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν «ζώσει» τον χώρο γύρω από το πανεπιστήμιο, στον περίβολο για την ακρίβεια.

Πάντως ακυρώθηκε τελικά η προγραμματισμένη για το απόγευμα μοτοπορεία από ομάδες αντιεξουσιαστών, στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας και την αντίθεσή τους στον νόμο για τις κουκούλες.

Η κίνηση αυτή έρχεται αναμφίβολα μετά την δραματική έκκληση των πρυτανικών αρχών προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, με την οποία προειδοποιούσαν ότι θα θρηνήσουμε νεκρό αν συνεχιστεί η κατάληψη. «Με αγωνία διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών μέσα στην Πρυτανεία, αφού κατά βάσιμες πληροφορίες γίνεται εκεί χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα», τόνισαν οι πρυτανικές αρχές απευθύνοντας έκκληση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς να παρέμβουν ώστε να δοθεί λύση στην «ομηρία» του Πανεπιστημίου.

Δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν την πρυτανεία του ΕΚΠΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν την πρυτανεία του ΕΚΠΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν την πρυτανεία του ΕΚΠΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν την πρυτανεία του ΕΚΠΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ