Οικονομικοί αναλυτές στο CNBC: Πώς θα ήταν μια ελληνική χρεοκοπία; - iefimerida.gr

Οικονομικοί αναλυτές στο CNBC: Πώς θα ήταν μια ελληνική χρεοκοπία;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναλυτές βλέπουν το εφιαλτικό σενάριο της εξόδου από το ευρώ να έρχεται όλο και πιο κοντά για την Ελλάδα.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC σε δημοσίευμά αναφέρει πως πληθαίνουν οι ανησυχίες για ένα ενδεχόμενο Grexit.

Σύμφωνα με το CNBC οικονομικοί αναλυτές αμφιβάλουν αν η Ελλάδα καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της μέχρι τα τέλη Απριλίου και σε μια τέτοια περίπτωση, η χώρα δεν θα λάβει την επόμενη δόση που χρειάζεται και μπορεί να οδηγηθεί σε χρεοκοπία.

Τι υποστηρίζουν οι οικονομικοί αναλυτές

  • Ρόμπερτ Κουενζέλ, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου  Daiwa Capital Markets: Την Τρίτη μια ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να αποδειχθεί «πολύ άσχημη», ειδικά αν η χώρα δεν θα έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση από την ΕΚΤ και τους μηχανισμούς της. Όπως αναφέρει, μια χρεοκοπία θα οδηγούσε σε μαζική απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες και θα προκαλούσε τεράστια οικονομική αστάθεια στην χώρα. Υπό αυτές τις συνθήκες, υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα θα υπήρχε έκδοση παράλληλου νομίσματος.
  • Μπομπ Πάρκερ της Credit Suisse: Αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ζητούν οι πιστωτές της, τότε θα έρθει αντιμέτωπη με ένα «εφιαλτικό σενάριο» που θα την οδηγήσει στην χρεοκοπία. «Αυτό συμβαίνει όταν καταρρέει το τραπεζικό σύστημα και χάνεις την στήριξη της ΕΚΤ», είπε, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις αυτές θα οδηγούσαν την χώρα εκτός ευρώ.
  • Μίκαελ Χιούσον, αναλυτής της CMC Markets:«Αναπόφευκτη» η χρεοκοπία της Ελλάδας. Το ζήτημα δεν είναι το «αν» θα συμβεί, αλλά το «πότε» και σημειώνοντας ότι ένα τέτοιο γεγονός θα προκαλούσε αμφιβολίες για ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ grexit Χρεοκοπία CNBC
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ