Εντονη αντίδραση από το υπ. Οικονομικών για το δημοσίευμα της FAZ: Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα - iefimerida.gr

Εντονη αντίδραση από το υπ. Οικονομικών για το δημοσίευμα της FAZ: Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών στο δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας FAZ, στο οποίο αναφερόταν πως οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης είναι απογοητευμένοι από τις συνομιλίες με την Αθήνα και πως ο Γιάνης Βαρουφάκης τούς ζητούσε χρήματα σαν «οδηγός ταξί».

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε την Κυριακή του Πάσχα το δημοσίευμα, σημειώνοντας πως εάν δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του EuroWorking Group, θα αποκαλυφθεί ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτά που δημοσιεύει η FAΖ.

«Οταν οι αναγνώστες της FAΖ διαβάσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Euroworking Group, η εφημερίδα θα δυσκολευτεί να δικαιολογήσει τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου της. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν την διαπραγμάτευση και την Ευρώπη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου σημείωναν ότι η γερμανική εφημερίδα θα πρέπει να απολογηθεί για τον τίτλο και το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ