Επίθεση τζιχαντιστών στο μεγαλύτερο διυλιστήριο του Ιράκ -Με βομβιστές καμικάζι - iefimerida.gr

Επίθεση τζιχαντιστών στο μεγαλύτερο διυλιστήριο του Ιράκ -Με βομβιστές καμικάζι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στο Ιράκ, αλλά οι κυβερνητικές δυνάμεις διατηρούν τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο διυλιστηρίου πετρελαίου της πόλης Μπάιτζι. Τρεις βομβιστές καμικάζι επιχείρησαν έφοδο στην είσοδο των εγκαταστάσεων. Οι δύο σκοτώθηκαν πριν υλοποιήσουν το σχέδιό τους, αλλά ο τρίτος κατάφερε να ανατιναχθεί, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός του στρατού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ιρακινές δυνάμεις οι οποίες φρουρούν το διυλιστήριο διατηρούν τον έλεγχο των εισόδων καθώς και του συνόλου των εγκαταστάσεων. Συνολικά 20 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στη χθεσινή επίθεση, ανέφερε ακόμη, δίνοντας έναν απολογισμό ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές.

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται θωρακισμένα Χάμβι καθώς επιτίθενται στην περίμετρο του διυλιστηρίου και τζιχαντιστές εμφανώς στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων.

Το διυλιστήριο, ένα από τα κυριότερα στη χώρα, παράγει 300.000 βαρέλια την ημέρα και καλύπτει το 50% της εγχώριας ζήτησης, έχει γίνει στόχος αλλεπάλληλων επιθέσεων των τζιχαντιστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διυλιστήριο Ιράκ τζιχαντιστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ