Τηλεδιάσκεψη Brussels Group: Αλλάζει ο τρόπος διαπραγμάτευσης - iefimerida.gr

Τηλεδιάσκεψη Brussels Group: Αλλάζει ο τρόπος διαπραγμάτευσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την πρόοδο των διαπραγματεύσεων πραγματοποιήθηκε το Μ.Σάββατο από το Brussels Group, ενδεικτικό της προσπάθειας να επιταχυνθούν οι συζητήσεις με ορόσημο το Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Στο teleconference συμμετείχαν οι επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας από ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ και από ελληνικής πλευράς, ο Πρόεδρος του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης και ο Γ.Γ. δημοσιονομικής πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά την τηλεδιάσκεψη δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Στις συζητήσεις κυριαρχούν οι θεματικές ενότητες που έχουν τεθεί εν όψει Eurogroup. Οπως είναι γνωστό η Αθήνα επιδιώκει να σπάσει σε ενότητες τη συμφωνία, προκειμένου να φανεί σε ποιους τομείς υπάρχει συμφωνία και πιθανότατα να μεταφέρει για τον Ιούνιο «καυτές πατάτες», όπως εργασιακό και ασφαλιστικά.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση καθορίστηκε η ατζέντα των προσεχών συζητήσεων, που πλέον θα γίνεται ανά θεματική ενότητα (ασφαλιστικό, φορολογικό, χρηματοοικονομικά κλπ), όπως προέκυψε από την πρόσφατη συνάντηση του κυρίου Βαρουφάκη με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και κατά το πρόσφατο Euroworking Group.

Αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να απεμπλακούν οι συζητήσεις, με προοπτική, ενδεχομένως, να γίνεται τμηματική καταβολή δόσεων κάθε φορά που κλείνει μια θεματική ενότητα και να προλάβουμε να φτάσουμε σε συμφωνία έως τις 24 Απριλίου, σε επίπεδο Eurogroup.

Πληροφορίες πηγές των Θεσμών δεν απέκλειαν πάντως και το ενδεχόμενο να μπορούσε να υπάρξει ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και συμφωνία, ακόμα και λίγες ημέρες μετά την 24η Απριλίου, καθώς η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου για τη δίμηνη παράταση της συμφωνίας-γέφυρας, άφηνε περιθώριο μέχρι και τέλος του μηνός Απριλίου.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ