Ο Τσακαλώτος προαναγγέλλει τη δημιουργία ΔΟΥ κρυμμένου πλούτου - iefimerida.gr

Ο Τσακαλώτος προαναγγέλλει τη δημιουργία ΔΟΥ κρυμμένου πλούτου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ένα πακέτο μέτρων που θα στοχεύουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, έτσι ώστε να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα, έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στο Βήμα, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, τόνισε πως δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ενώ θα εξετασθούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Παράλληλα προανήγγειλε τη δημιουργία ΔΟΥ κρυμμένου πλούτου.

Με τα μέτρα αυτά όπως εξηγεί ο κ. Τσακαλώτος θα επιτευχθούν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 1% - 1,5 %.

Τονίζει πως ενα πρώτο βήμα θα ειναι η βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ ή η ρύθμιση με τις άδειες των καναλιών.

Υπογραμμίζει πως «η μεγάλη διαπραγμάτευση του Ιουνίου για το χρέος θα είναι η πιο κρίσιμη. Είναι κομβικής σημασίας η ικανοποιητική διευθέτηση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και να απαλλαγεί η χώρα από υπέρογκες δαπάνες εξυπηρέτησης του, ειδικά σε περιόδους ύφεσης σαν την τωρινή».

Ο υπουργός διαβεβαιώνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις ενώ σημειώνει «θα μπορούσαμε να εξετάσουμε αλλαγές σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης για τις οποίες συμφωνούμε και εμείς αλλά ως εκεί».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ