Το Aircross Concept δείχνει το μέλλον των SUV της Citroen - iefimerida.gr

Το Aircross Concept δείχνει το μέλλον των SUV της Citroen

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρεμιέρα στη Σαγκάη για το Aircross Concept της Citroen που σε μεγάλο βαθμό δείχνει τη σχεδιαστική λογική της γαλλικής εταιρείας για τα μελλοντικά SUV της.

Με μήκος 4,58 μέτρων βασίζεται στο πλαίσιο EMP2 του ομίλου PSA, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία από κυψελωτό χυτό αλουμίνιο με κάλυμμα από σκληρή γόμα που διαθέτει και προστατεύουν το αμάξωμα από μικρό-επαφές. Όσο για την αισθητική η επιτυχημένη συνταγή του Cactus περνά στο επόμενο στάδιό της.

Το Aircross είναι plug-in υβριδικό, με τετρακύλινδρο turbo βενζίνης 1.600 κυβικών με απόδοση 218 ίππων στον εμπρός άξονα και έναν ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων στον πίσω. Με συνδυαστική ισχύ 313 ίππων, ηλεκτρική κίνηση για μέχρι και 50 χιλιόμετρα, μέση κατανάλωση 1,7 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα και εκπομπή CO2 μόλις 39 γραμμαρίων, το Aircross έχει να επιδείξει και πολύ καλές επιδόσεις, με ένα 0-100 σε μόλις 4,5 δεύτερα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τεχνολογικός του εξοπλισμός με Head Up Display και δύο οθόνες 12 ιντσών, η μία εκ των οποίων μπορεί να μετακινηθεί προς κάθε επιβάτη. Παράλληλα κάθε κάθισμα είναι εφοδιασμένο με ηχεία και μικρόφωνα ώστε να μπορούν να μιλούν μεταξύ τους όλοι μαζί ή μεμονωμένα, ενώ οι webcams στις πόρτες μπορούν να αποθηκεύουν φωτογραφίες από τη διαδρομή και να τις εμφανίζουν άμεσα στις εσωτερικές οθόνες.

Το Aircross Concept δείχνει το μέλλον των SUV της Citroen | iefimerida.gr 0
Το Aircross Concept δείχνει το μέλλον των SUV της Citroen | iefimerida.gr 1
Το Aircross Concept δείχνει το μέλλον των SUV της Citroen | iefimerida.gr 2
Το Aircross Concept δείχνει το μέλλον των SUV της Citroen | iefimerida.gr 3
Το Aircross Concept δείχνει το μέλλον των SUV της Citroen | iefimerida.gr 4
Το Aircross Concept δείχνει το μέλλον των SUV της Citroen | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ