Διαδηλώσεις στην Γαλλία κατά της λιτότητας [εικόνες] - iefimerida.gr

Διαδηλώσεις στην Γαλλία κατά της λιτότητας [εικόνες]

poreia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σύνθημα «να αντιταχθούμε στη λιτότητα και να υπερασπιστούμε τις εναλλακτικές πολιτικές σε σχέση με εκείνη που ασκεί η κυβέρνηση και η ένωση Medef» των εργοδοτών κατέβηκαν χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της Γαλλίας.

Με πορείες στους δρόμους του Παρισιού διαδήλωσαν χιλιάδες άνθρωποι ζητώντας να σταματήσει η λιτότητα και το πάγωμα μισθών.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα τεσσάρων συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών ήταν μαζικότατη, με την δημιουργία πάνω από 80 πορειών.

Διαδηλώσεις στην Γαλλία κατά της λιτότητας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Την αναπροσαρμογή των μισθών, τη μείωση των ωραρίων εργασίας, όλα όσα πρέπει να κάνουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα δώσουμε ώθηση στην απασχόληση» είναι, σύμφωνα με δηλώσεις του Φιλίπ Μαρτινέζ, γ. γ της ένωσης CGT, στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι διεκδικήσεις των συνδικαλιστών.

Σύμφωνα με τον γ.γ οι μισθωτοί «τιμώρησαν την Αριστερά» λόγω των πολιτικών «λιτότητας αποτέλεσμα των οποίων είναι η ανεργία και η άνοδος της ξενοφοβίας».

Κλειστός θα παραμείνει και ο Πύργος του Αιφελ στις 19:00 ώρα Ελλάδος, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Διαδηλώσεις στην Γαλλία κατά της λιτότητας [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Διαδηλώσεις στην Γαλλία κατά της λιτότητας [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία ΠΟΡΕΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ