Μεντβέντεφ για Τσίπρα: Ενας πολύ σημαντικός εταίρος με προοπτική [εικόνες] - iefimerida.gr

Μεντβέντεφ για Τσίπρα: Ενας πολύ σημαντικός εταίρος με προοπτική [εικόνες]

Andrea Bonetti / SOOC / PM Handout
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης στο Μέγαρο Υποδοχών της ρωσικής κυβέρνησης.

Υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ μίλησε «έναν πολύ σημαντικό εταίρο με προοπτική».

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, κάλεσε τον Ελληνα ομόλογό του να μιλήσει για τα ανοιχτά για τα θέματα οικονομικής συνεργασίας, που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως εκτός από την πολιτική παράμετρο της επίσκεψής σας ελπίζω ότι θα υπάρξουν και άλλα (σ.σ. πρακτικά) αποτελέσματα».

Μεντβέντεφ για Τσίπρα: Ενας πολύ σημαντικός εταίρος με προοπτική [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, χαρακτήρισε «πολύ ουσιαστική» την συνάντηση του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς δόθηκε η ευκαιρία για επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών, που ούτως ή άλλως έχουν «πολύ βαθιές ρίζες».

«Ωστόσο ήταν αναγκαίο να δώσουμε μια νέα ώθηση σ' αυτές τις σχέσεις συζητώντας πάνω σε μια σειρά από τομείς, όπως η ενέργεια, το εμπόριο, ο τουρισμός, ο πολιτισμός», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «είμαστε βέβαιοι και ευτυχείς γιατί αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία και ότι το 2016 θα διοργανώσουμε ένα εξαιρετικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας προς όφελος και των δύο λαών και χωρών μας, κυρίως σε ό,τι αφορά την εμβάθυνση των σχέσεών μας, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εμβάθυνση και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

Μεντβέντεφ για Τσίπρα: Ενας πολύ σημαντικός εταίρος με προοπτική [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Μεντβέντεφ για Τσίπρα: Ενας πολύ σημαντικός εταίρος με προοπτική [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Μεντβέντεφ για Τσίπρα: Ενας πολύ σημαντικός εταίρος με προοπτική [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ