Κάντε τη νηστεία ανυπέρβλητη λιχουδιά!
Υλικά
- Φακές μαύρες ή πράσινες (δοκιμάστε τις πράσινες, είναι πολύ καλές)
- 2 φετούλες σολωμό καπνιστό
- 1 μήλο
- Ελαιόλαδο
- Κρυμμύδι ξερό
- Ξύδι μπαλσάμικο λευκό
- Λίγα φύλλα βασιλικού
- Λίγη κάπαρη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τις φακές σε κρύο νερό
- Βάλτε στην κατσαρόλα σας ένα φύλλο δάφνης και χοντρό αλάτι
- Βράστε της είτε σε χύτρα για 20 λεπτά, είτε σε κατσαρόλα για 45 λεπτά
- Το θέμα είναι να παραμείνουν al dente και να μη γίνουν σούπα
- Στραγγίστε καλά τις φακές και αφήστε τις να ρίξουν όλα τα νερά
- Κόψτε το σολωμό σε λεπτές φετούλες
- Τοποθετήστε σε σαλατιέρα τις φακές και τον σολωμό
- Χοντροκόψτε το κρεμμύδι και ρίξτε το από πάνω
- Προσθέστε, αλάτι, πιπέρι, κάπαρη, τα φύλλα βασιλικού και κομματάκια μήλο
- Σε ένα μπολάκι ρίξτε το λάδι και το ξύδι και κάντε μια σος
- Περιχύστε το φαγάκι σας, είναι αξεπέραστο!
ΤΙΡ: Αν θέλετε να την εμπλουτίσετε μπορείτε να προσθέσετε ελίτσες (χωρίς κουκούτσι π.χ) ή και κομματάκια φέτας, κομματάκια ώριμου αβοκάντο, λιαστές ντομάτες, ώριμα ντοματίνια.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο