Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας: Η Ελλάδα ζήτησε 800-900 εκατ. ευρώ από την ΕΚΤ μέσω ELA -Θα πάρει λιγότερα - iefimerida.gr

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας: Η Ελλάδα ζήτησε 800-900 εκατ. ευρώ από την ΕΚΤ μέσω ELA -Θα πάρει λιγότερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μαρτύριο της σταγόνας δεν πρόκειται να τελειώσει τόσο γρήγορα για την Ελλάδα. Η ΕΚΤ, όπως έχει αφήσει να διαφανεί και τις προηγούμενες εβδομάδες δεν θα ακολουθήσει τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς για χρηματοδότηση μέσω του ELA.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτή την εβδομάδα η ελληνική πλευρά ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα 800-900 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο που πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του αμερικανικού πρακτορείο, δεν πρόκειται να λάβει τόσα, αλλά λιγότερα. Οι πληροφορίες έρχονται από δύο ανθρώπους που βρίσκονται πολύ κοντά στις συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλερές.

Η ΕΚΤ από ώρα ώρα θα αποφασίσει για το ύψος του ELA προς την Ελλάδα, κάτι που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Από την μεριά του ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σε ένα φόρουμ στο Παρίσι επισήμανε πως: «Η Ευρωζώνη μας έμαθε το παράδοξο της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας. Η προσπάθεια να προστατευτεί η Φρανκφούρτη από την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων της στην πολιτική, έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη κεντρική τράπεζα. Δεν κατηγορώ το διοικητικό συμβούλιό της. Στην προσπάθειά τους να κάνουν μια αποτελεσματική πυρόσβεση, έχουν αποκτήσει πολιτικό χαρακτήρα».

Να σημειωθεί πως η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ελλάδας αρνήθηκαν να τοποθετηθούν για τις πληροφορίες που αφορούν το ύψος του ELA προς την Ελλάδα.






Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ELA ΕΚΤ Τράπεζα της Ελλάδας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ