CNBC: Το ερώτημα για την ελληνική χρεοκοπία δεν είναι το «αν» αλλά το «πότε» - iefimerida.gr

CNBC: Το ερώτημα για την ελληνική χρεοκοπία δεν είναι το «αν» αλλά το «πότε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θέμα του Grexit εξακολουθεί να συντηρείται και συνεχώς νέα δημοσιεύματα το αναπαράγουν. Σήμερα το CNBC σημειώνει σε άρθρο του με τίτλο «Ελληνική χρεοκοπία: Είναι ερώτημα το "πότε" και όχι το "αν";» πως η χώρα «πνίγεται» στα χρέη και τις αποπληρωμές και αναρωτιέται μήπως η χρεοκοπία είναι θέμα χρόνου.

Σε άρθρο του ο Μαρκ Μελάτος, λέκτορας στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, δηλώνει στο κανάλι ότι «κατά τη γνώμη μου, η Ελλάδα πρόκειται να χρεοκοπήσει σχεδόν βέβαια -το μόνο θέμα είναι το πότε- και νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος των αγορών συμφωνεί με αυτή τη στάση».

Ο κ. Μελάτος, σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, εκφράζει την άποψη ότι η Ρωσία δεν θα ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα και να ρισκάρει να δώσει μια απευθείας βοήθεια στην Ελλάδα.

«Αν ήσουν στη θέση της Ρωσίας, δεδομένων των προκλήσεων που η ίδια αντιμετωπίζει, δεν πιστεύω ότι θα ήθελες να ρισκάρεις βοήθεια προς την Ελλάδα σε αυτό το σημείο. Η Ρωσία είναι εξίσου περιορισμένη σε αυτή την κατάσταση. Δεν βρίσκεται σε μια θέση για να δίνει δώρα σε αυτό το χρονικό σημείο» προσθέτει ο κ. Μελάτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ grexit Χρεοκοπία CNBC
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ