Πράσινο φως σε Ξυδάκη από Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το Εθνικό –Αποχωρήσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος - iefimerida.gr

Πράσινο φως σε Ξυδάκη από Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το Εθνικό –Αποχωρήσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


Ενα εικοσιτετράωρο σιγής μεταξύ Εθνικού Θεάτρου και υπουργείο Πολιτισμού πέρασε μεν, όμως ήταν και το εικοσιτετράωρο που ξέσπασαν καταιγιστικές εξελίξεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.


Χθες η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Μένη Λυσαρίδου με επιστολή της γνωστοποίησε πως παραιτείται οριστικά και αμετάκλητα, μετά και την παραίτηση που είχε υποβάλλει από τις 2 Φεβρουαρίου στον Νίκο Ξυδάκη. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Όπως γνωρίζετε, με την από 02/02/2015 επιστολή μου είχα θέσει "... στην διάθεσή σας την παραίτησή μου από την θέση της Προέδρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), θέση που ανέλαβα την 07-06-2013 βάσει της ΥΠΑΙΘΠΑ-ΓΓΠ / ΓΔΔΥ / ΔΙΟΙΚ / ΤΔΠΕΦ /82722 / 1365 / 11434/677 απόφασης του Αν. Υπουργού (ΦΕΚ 259/7-6-13)"

Ενόψει του γεγονότος, ότι παρήλθε χρονικό διάστημα δύο μηνών χωρίς να έχω κάποια επικοινωνία ή ενημέρωση, υποβάλλω με την παρούσα την οριστική και αμετάκλητη παραίτησή μου από την θέση της Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ και από σήμερα παύω να ασκώ τα αντίστοιχα καθήκοντα.

Παρακαλώ για τις σχετικές δικές σας ενέργειες.

Μελπομένη Λυσαρίδου».

Ταυτόχρονα έστειλε επιστολη παραίτησης και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Φίλιππος Γράψας, γράφοντας: «Σας ανακοινώνω την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, θέση που κατέχω από τις 7 Ιουνίου 2013.
Ο λόγος για τον οποίο παραιτούμαι, είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν δύναμαι πλέον να ασκώ τα καθήκοντά μου.
Δέχτηκα αυτή τη θέση, από αγάπη και ανιδιοτέλεια, θεωρώντας ότι μπορώ να βοηθήσω το Κ.Θ.Β.Ε. στο υψηλό καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του και την προσφορά του.
Το Κ.Θ.Β.Ε. όμως, χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας, που καθώς αντιλαμβάνομαι, δεν την έχει.
Αντιθέτως, πιστεύω ότι τον τελευταίο καιρό συστηματικά απαξιώνεται από την Πολιτεία.
Από τη στιγμή λοιπόν που ήρθα να βοηθήσω και για λόγους ανεξάρτητους από μένα αδυνατώ να το πράξω, είναι περιττό να διατηρώ μια θέση χωρίς λόγο.
Πολύ περισσότερο, όταν στις αγωνιώδεις ερωτήσεις των οικονομικά δοκιμαζόμενων εργαζόμενων του Κ.Θ.Β.Ε., για το δικό τους μέλλον και του Θεάτρου, δεν έχω απαντήσεις.
Κατόπιν τούτου, από σήμερα παύω να ασκώ τα καθήκοντά μου.»

Σφόδρα προβληματισμένος είναι από τις εξελίξεις ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος που ελπίζει πως αυτές οι παραιτήσεις θα αφυπνίσουν το υπουργείο Πολιτισμού.

Εντωμεταξύ στην Αθήνα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απεφάνθη πως είναι αυτονόητο όταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ζητά στοιχεία από εποπτευομενο φορέα αυτός να τα αποστέλλει, σύμφωνα με την Καθημερινή. Τώρα το υπουργείο περιμένει και γραπτά την απόφαση για να παραλάβει στη συνέχεια τις συμβάσεις που έχει ζητήσει και αρνήθηκε το ΔΣ να δώσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ