H πριγκίπισσα που έκανε λογαριασμούς εκατομμυρίων ψωνίζοντας, αλλά «ξεχνούσε» να πληρώσει [εικόνες] - iefimerida.gr

H πριγκίπισσα που έκανε λογαριασμούς εκατομμυρίων ψωνίζοντας, αλλά «ξεχνούσε» να πληρώσει [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάποιος να προσπαθεί να το σκάσει από ένα ξενοδοχείο μέσα στη νύχτα, για να μην πληρώσει το λογαριασμό.

Αλλά ίσως το σχέδιο δεν είναι το πιο ευφυές, όταν πρόκειται για άτομο με συνοδεία 60 ανθρώπων, λογαριασμό που ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια δολάρια και ένα στόλο από λιμουζίνες που περιμένουν να παραλάβουν τον κόσμο και ένα βουνό με τσάντες από τα ψώνια.

H πριγκίπισσα που έκανε λογαριασμούς εκατομμυρίων ψωνίζοντας, αλλά «ξεχνούσε» να πληρώσει [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κι όμως, αυτό είχε επιχειρήσει να κάνει η πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας Μάχα μπιντ Μοχάμεντ μπιν Αχμάντ αλ-Σουνταΐρι. Προσπάθησε να το σκάσει από ξενοδοχείο, όπου είχε λογαριασμό 7 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ παλιότερα είχε... ξεχάσει να πληρώσει λογαριασμούς 20 εκατομμυρίων στις πιο ακριβές μπουτίκ του Παρισιού.

Το πρώτο συνέβη τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου το 2012, όταν η πριγκίπισσα προσπάθησε να το... σκάσει από το ξενοδοχείο πέντε αστέρων του Παρισιού Shangri-La Hotel, όπου είχε καταλάβει μαζί με την ακολουθία της 41 δωμάτια, για πέντε μήνες. Μετά από μία έντονη αντιπαράθεση, που περιελάμβανε τηλεφωνήματα σε υψηλόβαθμους διπλωματούχους και αξιωματούχους της επέτρεψαν τελικά να φύγει και μεταφέρθηκε στο κοντινό Royal Monceau, ιδιοκτησίας επιχειρηματία από το Κατάρ.

Ισως πίστευε ότι θα τα καταφέρει να ξεφύγει, γιατί τρία χρόνια νωρίτερα στο Παρίσι- σύμφωνα με δημοσιεύματα- έφτασε κοντά στο να γλιτώσει λογαριασμό 20 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε κάνει σε ένα επικό ρεσιτάλ αγορών, στις πιο ακριβές μπουτίκ της πόλης. Οταν έφτανε η ώρα του ταμείου, εκείνη δεν ακολουθούσε έναν από τους συνήθεις τρόπους εξόφλησης, αλλά έδινε στους επιχειρηματίες ένα ανάγλυφο χαρτί που ανέφερε «Η πληρωμή θα ακολουθήσει».

H πριγκίπισσα που έκανε λογαριασμούς εκατομμυρίων ψωνίζοντας, αλλά «ξεχνούσε» να πληρώσει [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ηταν πολύ καλή πελάτισσα για οχτώ χρόνια, αλλά μετά απλά σταμάτησε να πληρώνει, είχε πει ένα από τα θύματά της τον Ιούνιο του 2009, που περίμενε σχεδόν 100.000 δολάρια από εκείνη. Προς το τέλος αυτής της επίσκεψής της στο Παρίσι το 2009, τουλάχιστον ένας από τους περίπου 30 επιχειρηματίες στους οποίους χρωστούσε χρήματα, είχε «κατασκηνώσει» για ημέρες στο λόμπι ελπίζοντας σε πληρωμή, πριν κάνει μήνυση. Ομως, παρά τα χρέη- βουνό, η αποχώρησή της από εκείνο το ξενοδοχείο έγινε ανεμπόδιστα, καθώς ανήκει σε εξάδελφό της πρίγκιπα και σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι εκκρεμότητες τακτοποιήθηκαν από αξιωματούχους της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας.

Οσο ήταν στο Παρίσι, την έβλεπαν ελάχιστα. Κυκλοφορούσε μόνο τη νύχτα- κάτι σύνηθες στη Σαουδική Αραβία όπου την ημέρα οι θερμοκρασίες είναι στο «κόκκινο». Για χάρη της, ακόμη και η μπουτίκ του Louis Vuitton στα Ηλύσια Πεδία άνοιγε στις 2 τα ξημερώματα για να ψωνίσει. Μάλιστα, κάποτε πείνασε την ώρα που ψώνιζε και παρήγγειλε εκεί μέσα χάμπουργκερ!

Δεν ήταν σνομπ πάντως. Άνθρωποι που την ξέρουν λένε ότι ψώνιζε παντού και τα πάντα, από Hermes μέχρι Zara. Το θέμα της ήταν απλά να ψωνίζει. Χαρακτηριστικό είναι πως μετά από μία εκδρομή στη Γενεύη, επιστρατεύθηκαν 4 νταλίκες για να μεταφέρουν όσα ψώνισε, ενώ είχε αγοράσει μέχρι μία Lamborghini και μία Ferrari, παρότι δεν οδηγεί. Και από όλα αυτά τα ψώνια, τα περισσότερα δεν τα άνοιγε ποτέ και έμεναν μέσα στις σακούλες και τα κουτιά τους.

Δεν της έκαναν όμως όλοι τα χατίρια. Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο, δεν διασκέδαζε με τη σκανδαλώδη συμπεριφορά της και όταν η πριγκίπισσα επέστρεψε στη Σαουδική Αραβία, την έκλεισε στο παλάτι.

Στις αρχές της δεκαετίας του '50, ήταν η τρίτη από τις ισάριθμες συζύγους του Ναγιέφ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ- Σουάντ. Το ζευγάρι- που ήταν επίσης ξαδέρφια- πέρασε μαζί τρεις δεκαετίες πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους, ενώ είχαν αποκτήσει πέντε παιδιά, από 22 έως 30 ετών σήμερα. Χώρισαν στις αρχές του 2012, ενώ την ίδια χρονιά τον Ιούνιο εκείνος πέθανε.

Το Δεκέμβριο του 2011 η πριγκίπισσα Μάχα αψήφισε τη βασιλική εντολή και δραπέτευσε στο Παρίσι, σύμφωνα με το αφιέρωμα που της έκανε το Vanity Fair. Η περιπετειώδης απόδρασή της από το Shangri-La το 2012 έγινε πολύ κοντά στην ημερομηνία του θανάτου του πρώην συζύγου της και ήταν η τελευταία σταγόνα για τον βασιλιά.

Το Μάρτιο του 2013 ένας δικαστής στη Γαλλία διέταξε να κατασχεθούν τα περιεχόμενα δύο αποθηκών γεμάτες με τα ψώνια που είχε κάνει η πριγκίπισσα το 2012, ώστε να δημοπρατηθούν και να πληρωθούν οι επιχειρηματίες. Μέσα, βρήκαν καπέλα, ρούχα, τσάντες, κοσμήματα, έργα τέχνης, μαγιό, γυαλιά ηλίου διάσημων σχεδιαστών, κούτες τσιγάρων, επίχρυσα σερβίτσια και σχεδόν χίλια ζευγάρια παπούτσια.

H πριγκίπισσα που έκανε λογαριασμούς εκατομμυρίων ψωνίζοντας, αλλά «ξεχνούσε» να πληρώσει [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ομως, οι λογαριασμοί από έναν από τους αδερφούς του πρώην συζύγου της για να αποφευχθεί το σκάνδαλο. Πιθανότατα ήταν ο Σαλμάν, που διαδέχθηκε τον Αμπντουλάχ στο θρόνο φέτος. Οσο για την Μάχα, είναι ξανά υπό περιορισμό στο παλάτι. Και αυτή τη φορά δεν μπορεί να ξεφύγει, καθώς δεν έχει άδεια να βγει από τη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πριγκίπισσα Σαουδική Αραβία ψώνια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ