Καμμένος για εξοπλιστικά: Εγώ ακούω τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων - iefimerida.gr

Καμμένος για εξοπλιστικά: Εγώ ακούω τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πρέπει να αποφασίζουν οι υπουργοί και οι αντιπρόσωποι για τα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το επίμαχο θέμα της αναβάθμισης πέντε αεροσκαφών κόστους 500 εκατομμυρίων ευρώ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υποστήριξε ότι δουλειά του είναι να ακούει τις προτάσεις των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων και «όχι οι υπουργοί και οι αντιπρόσωποι να αποφασίζουν για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπως γινόταν στο παρελθόν». Πρόσθεσε μάλιστα ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη τουρκική δραστηριότητα πάνω από το Αιγαίο και ότι δουλειά της Ελλάδας είναι «αυτή να επιτηρεί την περιοχή».

Οι δηλώσεις του κ. Καμμένου έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τιμής και μνήμης στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σήμερα, ημέρα κήρυξης του πολέμου της Γερμανίας εναντίον της Ελλάδας το 1941. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή είναι η αρχή μίας πρωτοβουλιών του υπουργείου, στην προσπάθεια να παρουσιαστούν αρχεία που βρίσκονταν στο σκοτάδι, για να ξεκινήσουν οι διεκδικήσεις για τις γερμανικές οφειλές, στη βάση των νέων συγκλονιστικών στοιχείων της Βέρμαχτ που ήλθαν στη διάθεση του υπουργείου. Τα στοιχεία αυτά, πρόσθεσε, υποχρεώνουν όλες τις σχετικές υποθέσεις να ξανανοίξουν και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε αυτό.

Στην ίδια εκδήλωση αναφέρθηκε και στους μισθούς και τις συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα στοιχεία για την επαναφορά τους στο επίπεδο του Ιουλίου του 2012 έχουν διαβιβαστεί στο υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το ποσό έχει βρεθεί από τα κονδύλια και τους κωδικούς εξοπλιστικών προγραμμάτων, και αφορά μισθούς και συντάξεις και όχι τα αναδρομικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ