Πρέπει να τα προλάβετε, είναι η εποχή τους!
Κρίμα που οι Ελληνες δεν τρώμε σπαράγγια. Οι παραγωγοί τα εξάγουν και δεν τα βρίσκεις εύκολα στην αγορά, ή όταν τα πετυχαίνεις, είναι εκεί για πάνω από μια εβδομάδα. Κοτσανάκια μαυρισμένα, κεφαλάκια μαραμένα.
Την επόμενη φορά που θα τα βρείτε φρέσκα, αγοράστε τα για να τα φάτε ομελέτα, είναι απολαυστικά!
Υλικά
- Επιλέξτε πράσινα σπαράγγια, λεπτά κατά προτίμηση
- Αν βρείτε άγρια σπαράγγια, αγοράστε τα αμέσως, είναι σπάνια και πολύ νόστιμα
- 2 αυγά βιολογικά ανά άτομο
- Λίγο βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο τριμμένο τυρί Εμενταλ
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά τα σπαράγγια και κόψτε τα στα τρία
- Μη λυπάστε τα σκληρά κοτσάνια, πετάξτε τα
- Σε ένα τηγάνι βράστε τα για 10 λεπτά με λίγο βούτυρο και λίγο νερό
- Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ
- Προσθέστε τα στα σπαράγγια, δεν χρειάζεται να αλλάξετε τηγάνι
- Ρίξτε λίγο τυρί έμενταλ, αν σας αρέσει
- Διπλώστε την ομελέτα με φινέτσα
- Μην την παραψήσετε, αφήστε την λίγο ωμή
- Αλάτι και πιπέρι και απολαύστε το πιο απλό και σοφιστικέ πιάτο!
Αν βρείτε βέβαια άγρια πράσινα σπαράγγια, τότε μην παραλείψετε να τα αγοράσετε
Αλλά και τα κοινά πράσινα σπαράγγια είναι πολύ γευστικά:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο