Die Welt: Το Grexit είναι οικονομικά διαχειρίσιμο από την Ευρώπη, αλλά όχι και πολιτικά - iefimerida.gr

Die Welt: Το Grexit είναι οικονομικά διαχειρίσιμο από την Ευρώπη, αλλά όχι και πολιτικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που οι αναλυτές σημειώνουν πως αν επιβεβαιωθεί το ακραίο σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, οι επιπτώσεις δεν θα έχουν το χαρακτήρα σεισμού για την υπόλοιπη Ευρωζώνη, η πολιτική διάσταση του θέματος θέτει κάποια σοβαρά ερωτήματα.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανών Εργοδοτών (BDA) Ίνγκο Κράμερ, μιλώντας στη Die Welt, επιβεβαιώνει και τους δύο συλλογισμούς. Τουτέστιν, η Ευρώπη θα καταφέρει να ξεπεράσει τον οικονομικό σκόπελο, αλλά θα βρεθεί μπροστά σε ένα πολιτικό «τοίχο» τον οποίο δεν θα καταφέρει εύκολα να σπάσει.

Ο πρόεδρος της BDA προειδοποιεί για μία έξοδο της Ελλάδας. «Οικονομικά, ένα Grexit θα ήταν αποδεκτό για την Ευρώπη. Η ευρωζώνη είναι πλέον καλύτερα οικονομικά και έχει θεσπίσει έκτακτους μηχανισμούς» υποστηρίζει ο Kράμερ. «Αλλά πολιτικά έχω σοβαρές αμφιβολίες (…)». Η Ευρώπη θα έχει αποτύχει να επιδείξει αλληλεγγύη στην επίλυση προβλημάτων ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Η Ελλάδα έχει μειώσει αισθητά τις δαπάνες της. «Τώρα πρέπει να εφαρμόσουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις (…)» αναφέρει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανών Εργοδοτών. «Το πρόβλημα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση τελευταία δεν έχει εμπνεύσει εμπιστοσύνη στις ενέργειές της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ grexit Ευρωζώνη εργοδότες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ