Ο Ελληνας ταβερνιάρης της γερμανικής τηλεόρασης είναι... Τούρκος [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Ελληνας ταβερνιάρης της γερμανικής τηλεόρασης είναι... Τούρκος [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χιουμοριστικά και φιλελληνικά σκίτσα της σατιρικής εκπομπής του ZDF Anstalt έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα.

Ενας από τους χαρακτήρες που έκλεψε την παράσταση είναι ο «Ελληνας ταβερνιάρης» που δέχεται τις παρανοϊκές απαιτήσεις της Τρόικα, ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής» ο εν λόγω ηθοποιός είναι Τούρκος.

Ο Σερντάρ Σομούντσου γεννήθηκε στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, είχε από μικρός επαφές με Ελληνες της Πόλης, μιλούσε και καταλάβαινε ελληνικά.

«Ηταν αστείο για μένα το γεγονός ότι ως Τούρκος έπρεπε να παίξω τον Ελληνα» δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο κωμικός και συγγραφέας, τονίζοντας ότι βρίσκεται πιο κοντά στην ελληνική παρά την τουρκική κουλτούρα.

Ο Ελληνας ταβερνιάρης της γερμανικής τηλεόρασης είναι... Τούρκος [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο Σομούντσου δηλώνει ότι αγαπάει την Ελλάδα και θέλει να έρθει για διακοπές το καλοκαίρι και να φρεσκάρει τα ελληνικά του. Αποκαλύπτει ότι η Τουρκία γίνεται συνεχώς κάτι ξένο για εκείνον εξαιτίας της πολιτικής Ερντογάν και της προσπάθειας ισλαμοποίησης.

«Οι Ελληνες είναι οι καλύτεροί μας φίλοι, είναι σαν Τούρκοι χωρίς μαντίλα», του έλεγε η μητέρα του όταν ήταν μικρός.

Ο Ελληνας ταβερνιάρης της γερμανικής τηλεόρασης είναι... Τούρκος [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ο Σερντάρ Σομούντσου, που στο σκετς με την ταβέρνα παίζει τον ταβερνιάρη Σομούντσουλο, μίλησε για τον θετικό αντίκτυπο που είχε η εκπομπή στη γερμανική κοινή γνώμη και τόνισε ότι συγκινήθηκε με την ιστορία του επιζήσαντα της σφαγής του Διστόμου, Αργύρη Σφουντούρη.

«Πιστεύω ότι η εκπομπή επηρέασε τους περισσότερους τηλεθεατές και άλλαξε τη γνώμη τους για την Ελλάδα. Προπάντων με εντυπωσίασε το πόσο πρόθυμο είναι το γερμανικό κοινό να αναλάβει τις ευθύνες του και να αντιμετωπίσει τις φρικαλεότητες του ναζιστικού καθεστώτος. Η γερμανική κυβέρνηση έχει πολλά να μάθει από αυτό», είπε ο ηθοποιός και πρόσθεσε ότι «Η γερμανική κυβέρνηση ενεργεί σαν να έχει εφεύρει την αξιοπιστία, ενώ έχει παραβιάσει τρεις φορές το Σύμφωνο Σταθερότητας του Μάαστριχτ. Δεν καταλαβαίνω γιατί μια χώρα που οφείλει τόσα στους Ευρωπαίους γείτονές της συμπεριφέρεται τώρα με τόση αμέλεια».

Ο Ελληνας ταβερνιάρης της γερμανικής τηλεόρασης είναι... Τούρκος [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να παρασυρθεί από τον λαϊκισμό. Οι Ελληνες έχουν έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά τους και για να τους βοηθήσουμε πρέπει προπάντων να τους φερθούμε με αξιοπρέπεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελληνας ταβερνιάρης Τούρκος ZDF Anstalt
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ